Ako správne skladovať špargľu?

Chutná špargľa má v kuchyni svoje miesto, čo s ňou, ak ju prinesiete domov z obchodu?

22.04.2015 14:25
špargľa, zelenina, výživa Foto:
Sezóna špargle sa práve začína.
debata

Od konca marca do polovice apríla sa práve začína „špargľová“ sezóna. Najlepšie chutí práve čerstvá a tak nepremeškajte možnosť kúpiť ju práve v tomto období. Aby ste si na nej skutočne pochutnali, ale nemáte čas si ju okamžite po kúpení pripraviť, tak si ju uložte.

Ak ju už máte v rukách, tak ju neolúpanú zabaľte do vlhkej kuchynskej utierky a položte ju do chladničky. Takto skladovať ju však môžete maximálne tri dni, počas tohto času si ešte dokáže udržať svoju vlhkosť aj čerstvú chuť.

Ak ste nadšenou konzumentkou špargle, tak su ju môžete v čase, kedy jej je dostatok, aj zamraziť. Musíte ju však ošúpať a zamraziť surovú. Následne ju rozmrazíte vo vriacej vode.

Ako kúpiť skutočne čerstvú špargľu?

  • čím je tenšia, tým je jemnejšia a chutnejšia
  • ak jej koniec stlačíte medzi prstami, praskne a vytečie z nej šťava
  • hlavičky sú pevné a zatvorené, voňajú mierne sladko

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #špargľa #uskladnenie #čerstvosť

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...