Rukolovo – hruškový šalát s bryndzovými kroketami a s hruškovým čatní na zázvorovom pive
Recept pripravil šéfkuchár hotela TERMAL Vyhne, Matej Homola

Potrebujete:
- 250 g bryndza
- 60g chlieb
- 4 ks vajcia slepačie
- 40 g strúhanka
- Sezam
- Ľanové semiačko
- Olej
- 60 g rukola
- 120 g hrušky
- 200 g cukor
- Balsamico
- 250 ml zázvorové pivo
Ako na to: Bryndzu vymiešame s na kocky nakrájaným bielym toastovým chlebom do kompaktnej masy a tvarujeme guľky (odporúčame 5ks na porciu). Vytvarované guľky obalíme vo vajíčku a v zmesi strúhanky, sezamu a ľanového semiačka. Následne vypražíme a podávame na rukolovom šaláte s očistenou hruškou, dochutíme medom a olivovým olejom. Hrušky očistíme, nakrájame na malé kocky. Z cukru spravíme karamel, zalejeme zázvorovým pivom, vložíme ¾ hrušky a varíme 10minút. Pridáme najemno nasekaný, očistený zázvor a zmes rozmixujeme. Podľa potreby zahustíme solamylom a dochutíme štipkou soli. Zvyšnú ¼ hrušiek pridáme do pokrmu na záver.
Šalotkové tarte talin s kozím syrom
Recept pripravil šéfkuchár hotela Best Western Plus Belassi Bojnice, Jozef Hladík

Potrebujete:
- 200 g šalotka
- Olivový olej
- 15g cukru
- 25g maslo
- Soľ
- Korenie
- Tmavé pivo
- 200 g lístkové cesto
- 200 g kozí syr
- Med
- Hľuzovkový olej
- 30 g rukola
Ako na to: Skaramelizujeme šalotku, podlejeme troškou tmavého piva a povaríme. Z lístkové cesta si vykrojíme okrúhle tortičky cca 10cm. Potrieme olivovým olejom, naplníme skaramelizovanou šalotkou, zapečieme a pred dokončením pridáme kozí syr a ešte chvíľu zapekáme. Ozdobíme rukolou a pokvapkáme hľuzovkovým olejom.