Omamná vôňa vianočného pečiva

Vianočné pečenie je oslavou cukrárskeho umenia.

13.12.2014 11:00
vianočné pečenie, Vianoce Foto:
Do vianočného pečenia treba zapojiť celú rodinu.
debata

Okrem tradičných medovníkov sa na sviatočnom stole objavujú mnohé druhy vianočného pečiva, pri klasických sa väčšinou držíme tradičných receptúr zdedených po mamičkách a starých mamách.

Medvedie labky

Tradičný vianočný druh s výraznou a bohatou chuťou drveného korenia. Základom je tmavé cesto z múky, cukru, masla, kakaa a mletých orechov s troškou citrónovej kôry. V zmesi korenín vyniká najmä škorica, klinčeky či badián.

Vianočné orechy

Základom je tmavšie cesto z múky, cukru, masla, žĺtkov, vlašských orechov a strúhanej čokolády, ktoré natláčame do formičiek orechov. Po upečení zliepame k sebe náplňou z maslového krému s cukrom, orechmi a kondenzovaným mliekom.

Mokka koláčiky

Vykrajovaný druh z jemného tmavšieho cesta z múky, masla, cukru, žĺtkov a mletej kávy, ktorá po upečení ešte viac vynikne. Kúsky lepíme dohromady kávovým krémom z masla a cukru, mierne odľahčeným kondenzovaným mliekom.

Mačacie oči

Jeden z najznámejších druhov vianočného pečiva. Základom je svetlé linecké cesto z múky, masla, cukru, žĺtkov a citrónovej kôry. Z neho potom vykrajujeme rôzne tvary. Do polovice urobíme ozdobné dierky a po upečení zlepíme džemom.

Kokosové pečivo

Jednoduché pečivo, jemnou chuťou kokosu veľmi špecifický druh vianočného pečiva. Svetlé cesto z múky, vajec, masla, kokosu a cukru vytláčame cez šablónku strojčeka do tyčiniek, ktoré sa po upečení zľahka posypú práškovým cukrom.

Kapučínové kolieska

Kolieska z tmavšieho cesta zloženého z múky, masla, cukru, strúhanej čokolády a žĺtkov, ktoré po upečení zlepíme jemným a hladkým krémom z masla, cukru a veľmi silného kapučína, odľahčeného trochou kondenzovaného mlieka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #vianočné pečenie #vianočná vôňa

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...