Okrem tradičných medovníkov sa na sviatočnom stole objavujú mnohé druhy vianočného pečiva, pri klasických sa väčšinou držíme tradičných receptúr zdedených po mamičkách a starých mamách.
Medvedie labky
Tradičný vianočný druh s výraznou a bohatou chuťou drveného korenia. Základom je tmavé cesto z múky, cukru, masla, kakaa a mletých orechov s troškou citrónovej kôry. V zmesi korenín vyniká najmä škorica, klinčeky či badián.
Vianočné orechy
Základom je tmavšie cesto z múky, cukru, masla, žĺtkov, vlašských orechov a strúhanej čokolády, ktoré natláčame do formičiek orechov. Po upečení zliepame k sebe náplňou z maslového krému s cukrom, orechmi a kondenzovaným mliekom.
Mokka koláčiky
Vykrajovaný druh z jemného tmavšieho cesta z múky, masla, cukru, žĺtkov a mletej kávy, ktorá po upečení ešte viac vynikne. Kúsky lepíme dohromady kávovým krémom z masla a cukru, mierne odľahčeným kondenzovaným mliekom.
Mačacie oči
Jeden z najznámejších druhov vianočného pečiva. Základom je svetlé linecké cesto z múky, masla, cukru, žĺtkov a citrónovej kôry. Z neho potom vykrajujeme rôzne tvary. Do polovice urobíme ozdobné dierky a po upečení zlepíme džemom.
Kokosové pečivo
Jednoduché pečivo, jemnou chuťou kokosu veľmi špecifický druh vianočného pečiva. Svetlé cesto z múky, vajec, masla, kokosu a cukru vytláčame cez šablónku strojčeka do tyčiniek, ktoré sa po upečení zľahka posypú práškovým cukrom.
Kapučínové kolieska
Kolieska z tmavšieho cesta zloženého z múky, masla, cukru, strúhanej čokolády a žĺtkov, ktoré po upečení zlepíme jemným a hladkým krémom z masla, cukru a veľmi silného kapučína, odľahčeného trochou kondenzovaného mlieka.