Caipirinha je najobľúbenejší brazílsky drink. Ak vás dostala jeho skvelá chuť, nemusíte sa ho zrieknuť ani počas zimy. Len si ho prispôsobne nášmu, od Brazílie dosť odlišnému podnebiu. A caipirinhu si môžete vychutnať aj v zime, konkrétne, jej teplú variantu. Stačí namiesto kociek ľadu pridať do pohára horúcu vodu. Tá dokonca chuť limetky ešte zvýrazní.
Z Brazílie pochádza aj rum cachaca, bez ktorého sa pri výrobe tohto drinku nepohnete. Na prípravu caipirinhe potrebujete:
- 5 cl destilátu cachaca
- polovicu limetky
- 2 čajové lyžice trstinohého cukru
- vodu
- mätu na ozdobu
Ako postupovať?
- Limetku poriadne umyte a nakrájajte na 8–10 častí a vložte na dno pohára na whisky
- Pridáme 2 lyžice trstinovéhu cukru a pomocou lyžice či špeciálneho drievka túto zmes na dne pohára roztlačte
- Prilejte rum cachaca, ktorý mierne ohrejte
- Napokon zalejte hocúrou vodou a premiešame
- Ozdobte lístkami mäty alebo rezom limetky a horúci zimný nápoj s príchuťOU exotiky môžete podávať