Reč je o bezmäsitom, no mimoriadne chutnom pokrme, v ktorom sa miesi chuť nových baby zemiačikov, cukety, špargle či cherry paradajok. Šalát z menu reštaurácie Mercado pripravil jeho spolutvorca – šéfkuchár a executive chef Medusa Group Martin Korbelič.
Šalát z pečených baby zemiakov s grilovanou cuketou, údeným tofu, špargľou a sušenými cherry paradajkami, čerstvým chrenom a lístočkami rukoly
Potrebujete: (na 4 porcie)
- 300 g baby zemiakov
- 1 pl oleja
- 100 g mix šalátov (ľadový, rosso, rýmsky šalát)
- 50 g rukoly
- 250 g cuketa
- 150 g zelená a biela špargľa
- 120 g cherry paradajky
- 20 g čerstvého chrenu
- 100 g tofu údené
- rozmarín
- tymián
- soľ, korenie
- cesnak
Francúzsky dresing
- 5 pl olivového oleja
- 40 g dijonskej horčice
- 1 čl bieleho vínneho octu
Postup:
Baby zemiaky uvaríme v šupke. Po uvarení prekrojíme na polovicu a aj v šupke opečieme v panvici na olivovom oleji. Osolíme, okoreníme a ešte do teplej panvice pridáme nasekané bylinky.
Špargľu si očistíme, nakrájame na 3-centimetrové kusy a sprudka opečieme na olivovom oleji. Cuketu si nakrájame na kolieska a tiež ju sprudka opečieme na olivovom oleji. Potom zmiešame so všetkými ingredienciami a francúzskym dressingom.
Ten si pripravíme z dijonskej horčice, olivového oleja a vínneho octu. Jednotlivé prísady vymiešame do hustého dresingu, nezabudneme ochutiť soľou a korením.
Nakoniec nastrúhame čerstvý chren.