Jedinečná chuť leta v šaláte podľa šéfkuchára Korbeliča. Skúste ho!

Už je to raz tak, že v letnom období častejšie siahame po zdravšom jedle, pripravujeme viac šalátov a jedál zo zeleniny či ovocia. Ak ste náhodou stratili nápady, čo na stôl, jeden pre vás máme.

15.07.2014 07:00
Šalát z pečených baby zemiakov  s grilovanou... Foto:
Pripravte si chutný letný šalát z pečených baby zemiakov, s grilovanou cuketou, špargľou a sušenými cherry paradajkami, čerstvým chrenom, lístočkami rukoly
debata

Reč je o bezmäsitom, no mimoriadne chutnom pokrme, v ktorom sa miesi chuť nových baby zemiačikov, cukety, špargle či cherry paradajok. Šalát z menu reštaurácie Mercado pripravil jeho spolutvorca – šéfkuchár a executive chef Medusa Group Martin Korbelič.

Šalát z pečených baby zemiakov s grilovanou cuketou, údeným tofu, špargľou a sušenými cherry paradajkami, čerstvým chrenom a lístočkami rukoly

Potrebujete: (na 4 porcie)

  • 300 g baby zemiakov
  • 1 pl oleja
  • 100 g mix šalátov (ľadový, rosso, rýmsky šalát)
  • 50 g rukoly
  • 250 g cuketa
  • 150 g zelená a biela špargľa
  • 120 g cherry paradajky
  • 20 g čerstvého chrenu
  • 100 g tofu údené
  • rozmarín
  • tymián
  • soľ, korenie
  • cesnak

Francúzsky dresing

  • 5 pl olivového oleja
  • 40 g dijonskej horčice
  • 1 čl bieleho vínneho octu
Šéfkuchár a executive chef Medusa Group Martin... Foto: Medusa Group
Martin Korbelič Šéfkuchár a executive chef Medusa Group Martin Korbelič.

Postup:
Baby zemiaky uvaríme v šupke. Po uvarení prekrojíme na polovicu a aj v šupke opečieme v panvici na olivovom oleji. Osolíme, okoreníme a ešte do teplej panvice pridáme nasekané bylinky.

Špargľu si očistíme, nakrájame na 3-centimetrové kusy a sprudka opečieme na olivovom oleji. Cuketu si nakrájame na kolieska a tiež ju sprudka opečieme na olivovom oleji. Potom zmiešame so všetkými ingredienciami a francúzskym dressingom.

Ten si pripravíme z dijonskej horčice, olivového oleja a vínneho octu. Jednotlivé prísady vymiešame do hustého dresingu, nezabudneme ochutiť soľou a korením.

Nakoniec nastrúhame čerstvý chren.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lístočkami rukoly #letné menu #Martin Korbelič #šalát

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...