Spôsobov, ako ozdobiť pečivo alebo ho doplniť rozličnými sladkosťami, existuje veľké množstvo. Záleží len na našej fantázii a možnostiach.
Čokoládové hobliny
Hoblinky si ľahko pripravíme i doma, stačí vo vodnom kúpeli rozohriať čokoládu, rozotrieť ju na čistú kachličku, nechať stuhnúť, špachtličkou zhrnúť kúsky natretej čokolády do roliek a dať stuhnúť do chladničky.
Cukríkové želé
Na pultoch našich predajní dostať rozmanité farebné, tvarové i chuťové varianty mäkkých a gumových ovocných cukríkov, ktoré ocenia naše deti a sú výborné na zdobenie tort, dezertov i zákuskov.
Kandizované ovocie
Či už si vyberiete rozličné druhy ovocia, alebo napríklad kandizovanú pomarančovú kôru, všetky bývajú zvyčajne napustené repným cukrom. Používajú sa napríklad do biskupského chlebíčka.
Čokoládové guľôčky
Tie najkvalitnejšie čokoládové guľôčky sa vyrábajú zo skutočne pravej čokolády a dostaneme ich v rozličných vyhotoveniach – z bielej, tmavej horkej či mliečnej čokolády. Skvele vyzerajú, ale aj chutia.
Marcipán
Marcipán je vychýrená sladká cukrárska pochúťka, ktorá sa vyrába tak, že mleté lúpané mandle sa zmiešajú s cukrom a s vanilkou. Čím viac mandlí pravý marcipán obsahuje, tým je kvalitnejší.
Cukrová ryža
Na drobnom sladkom pečive krásne vyniknú farebné, zlaté alebo strieborné cukrové perličky. Vyrába sa ryža rozličných tvarov, obľúbené sú aj drobné cukrárske guľôčky či miniatúrny cukrový mak.