Keď pečiete pre deti... ako by mali vyzerať sladké detské dobroty

Cukrovinky a múčniky pre deti by mali na stole žiariť a lákať naše ratolesti, aby si pochutnali na sladkých maškrtách.

02.06.2014 17:00
Sladkosti pre deti by mali byť chutné, ale aj... Foto:
Sladkosti pre deti by mali byť chutné, ale aj vizuálne zaujímavé.
debata

Spôsobov, ako ozdobiť pečivo alebo ho doplniť rozličnými sladkosťami, existuje veľké množstvo. Záleží len na našej fantázii a možnostiach.

Čokoládové hobliny

Hoblinky si ľahko pripravíme i doma, stačí vo vodnom kúpeli rozohriať čokoládu, rozotrieť ju na čistú kachličku, nechať stuhnúť, špachtličkou zhrnúť kúsky natretej čokolády do roliek a dať stuhnúť do chladničky.

Cukríkové želé

Na pultoch našich predajní dostať rozmanité farebné, tvarové i chuťové varianty mäkkých a gumových ovocných cukríkov, ktoré ocenia naše deti a sú výborné na zdobenie tort, dezertov i zákuskov.

Kandizované ovocie

Či už si vyberiete rozličné druhy ovocia, alebo napríklad kandizovanú pomarančovú kôru, všetky bývajú zvyčajne napustené repným cukrom. Používajú sa napríklad do biskupského chlebíčka.

Čokoládové guľôčky

Tie najkvalitnejšie čokoládové guľôčky sa vyrábajú zo skutočne pravej čokolády a dostaneme ich v rozličných vyhotoveniach – z bielej, tmavej horkej či mliečnej čokolády. Skvele vyzerajú, ale aj chutia.

Marcipán

Marcipán je vychýrená sladká cukrárska pochúťka, ktorá sa vyrába tak, že mleté lúpané mandle sa zmiešajú s cukrom a s vanilkou. Čím viac mandlí pravý marcipán obsahuje, tým je kvalitnejší.

Cukrová ryža

Na drobnom sladkom pečive krásne vyniknú farebné, zlaté alebo strieborné cukrové perličky. Vyrába sa ryža rozličných tvarov, obľúbené sú aj drobné cukrárske guľôčky či miniatúrny cukrový mak.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #dezerty #sladké #piecť pre deti

+ Dnes na vyprážané, mastné jedlá zabudnite, doprajte si niečo ľahšie.
Vaša tvrdá práca a odhodlanie budú čoskoro...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké zlepšenia nálady.
Schopnosť adaptácie na zmeny vám prinesie...