Spolu s paradajkami, špenátom, brokolicou, čajom, strukovinami, čučoriedkami, ovsom, tekvicou, jogurtom, vlašskými orechmi, lososom, sójou a pomarančom. Má celý rad predností oproti ostatným druhom mäsa.
Obsah tuku
Morčacina má nízky obsah tuku, je ľahko stráviteľná, nepodporuje usadzovanie cholesterolu v cievach a je vhodná pre osoby s cievnymi a srdcovými problémami. Morčací tuk má priaznivé zloženie.
Obsah zinku
Vďaka vysokému obsahu zinku (150 g mäsa pokryje dennú odporúčanú dávku zinku) má blahodarný vplyv na fyzický vývoj dospievajúcich, priaznivo vplýva na imunitný systém človeka a na potenciu.
Obsah železa
Morčacie mäso obsahuje aj zvýšené množstvo železa, čím podporuje krvotvorbu a fungovanie červených krviniek. Je cenné pre športovcov a pre ženy po menštruácii, prípadne ľudí s anemickými ťažkosťami.
Obsah vápnika
Vyšší obsah vápnika v morčacom mäse môže byť užitočný napríklad pre ženy v klimaktériu, ktoré zvyčajne ohrozuje rednutie kostí. Selén zas patrí medzi minerály dôležité v boji proti voľným radikálom.
Obsah vitamínu B12
Morčacie mäso obsahuje veľké množstvo vitamínu B12 a má tak významné priaznivé účinky na ľudský organizmus: okrem iného zabraňuje málokrvnosti, podporuje nervový systém a činnosť pečene.
Obsah tryptofánu
Morčacie mäso obsahuje pre organizmus dôležitú aminokyselinu tryptofán, ktorá znižuje úroveň depresií, odstraňuje nespavosť a pomáha aj s abstinenčnými príznakmi pri odvykaní od fajčenia.