Veľkonočné články, recepty, ozdoby a vajíčka na Velkanoc.Pravda.sk
Samozrejme, klasika ako údená šunka či zemiakový šalát asi nebudú chýbať vo väčšine domácností. Určite však neurobíte krok vedľa, ak vyskúšate niečo trochu iné – pritom však veľmi rázovité a domáce, chutné a výdatné a zároveň za rozumnú cenu.
Takým receptom by mohla byť aj pečená sekaná so zemiakovým prívarkom s kôprom a vajíčkom. Pre čitateľky Žena.pravda.sk recept pripravil šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Centrálna Klubovňa Tomáš Sika.
Pečená sekaná so zemiakovým prívarkom s kôprom a vajíčkom
Suroviny na 4 porcie:
- 0,5 kg bravčového bôčika
- 0,2 kg hovädzieho krku
- bravčová sieťka
- dva až päť strúčikov cesnaku (podľa chuti)
- 100 gramov cibule
- 1 vajce
- horčica
- toastový chlieb, prípadne biele žemle
- 1/2 dcl mlieka
- soľ
- korenie mleté čierne
- rasca mletá – podľa chuti
- pažítka
- petržlenová vňať
Postup:
Mäso zomelieme na jemnej šajbe 2-krát za sebou. Časť pečiva upečieme v rúre na kosti a časť namočíme do mlieka. Mäso ochutíme koreninami, najemno nakrájanou cibuľkou a pretlačeným cesnakom.
Pridáme vajíčko, horčicu, namočené a vyžmýkané žemle a aj opečené žemle, ktoré nám vytvoria na reze mozaiku, pridáme nasekané bylinky a poriadne vymiešame, aby sme sa zbavili vzduchových bublín v mäse. Plníme do bravčovej sieťky a zatočíme do veľkosti chlebu.
Pečieme na 160 stupňov 20 minút a ďalších 5 minút na 200 stupňov, aby sa sieťka vypiekla do zlata.
Podávame tradične so zemiakovým prívarkom, vareným vajíčkom a čerstvým kôprom.
Rozličné recepty na zemiakový prívarok nájdete na Varecha.pravda.sk