Čo na veľkonočný stôl? Šibačovmu jazýčku ulahodí aj pečená sekaná

Veľkonočné sviatky sa blížia a mnohé gazdinky sa už začínajú stresovať čo pripraviť v rámci sviatočného menu.

04.04.2014 07:00
Pečená sekaná so zemiakovým prívarkom s kôprom... Foto:
Pečená sekaná so zemiakovým prívarkom s kôprom a vajíčkom
debata

Veľkonočné články, recepty, ozdoby a vajíčka na Velkanoc.Prav­da.sk

Samozrejme, klasika ako údená šunka či zemiakový šalát asi nebudú chýbať vo väčšine domácností. Určite však neurobíte krok vedľa, ak vyskúšate niečo trochu iné – pritom však veľmi rázovité a domáce, chutné a výdatné a zároveň za rozumnú cenu.

Takým receptom by mohla byť aj pečená sekaná so zemiakovým prívarkom s kôprom a vajíčkom. Pre čitateľky Žena.pravda.sk recept pripravil šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Centrálna Klubovňa Tomáš Sika.

Pečená sekaná so zemiakovým prívarkom s kôprom a vajíčkom

Suroviny na 4 porcie:

  • 0,5 kg bravčového bôčika
  • 0,2 kg hovädzieho krku
  • bravčová sieťka
  • dva až päť strúčikov cesnaku (podľa chuti)
  • 100 gramov cibule
  • 1 vajce
  • horčica
  • toastový chlieb, prípadne biele žemle
  • 1/2 dcl mlieka
  • soľ
  • korenie mleté čierne
  • rasca mletá – podľa chuti
  • pažítka
  • petržlenová vňať
Šéfkuchár Tomáš Sika. Foto: Centrálna Klubovňa
Šéfkuchár Tomáš Sika. Šéfkuchár Tomáš Sika.

Postup:
Mäso zomelieme na jemnej šajbe 2-krát za sebou. Časť pečiva upečieme v rúre na kosti a časť namočíme do mlieka. Mäso ochutíme koreninami, najemno nakrájanou cibuľkou a pretlačeným cesnakom.

Pridáme vajíčko, horčicu, namočené a vyžmýkané žemle a aj opečené žemle, ktoré nám vytvoria na reze mozaiku, pridáme nasekané bylinky a poriadne vymiešame, aby sme sa zbavili vzduchových bublín v mäse. Plníme do bravčovej sieťky a zatočíme do veľkosti chlebu.

Pečieme na 160 stupňov 20 minút a ďalších 5 minút na 200 stupňov, aby sa sieťka vypiekla do zlata.

Podávame tradične so zemiakovým prívarkom, vareným vajíčkom a čerstvým kôprom.

Rozličné recepty na zemiakový prívarok nájdete na Varecha.pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jedlo #vajce #kôpor #Veľká noc #veľkonočný recept #pečená sekaná #zemiakový prívarok

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...