Jarné očistné kúry

Po období zimy, keď sme organizmus zásobovali látkami, ktoré neboli vždy prospešné nášmu zdraviu, dobre padne jarná detoxikácia organizmu.

22.03.2014 11:06
jablko, výživa, vitamíny Foto:
Výbornou detoxikáciou je aj jablková kúra.
debata

Práve jarný čas je ideálny, aby sme zregenerovali svoju telesnú schránku, ktorá trpela cez zimu nedostatkom pohybu, vitamínov, minerálnych látok a nadbytkom jedla.

Očista hladovkou

Jednou z najúčinnejších, hoci na prvý pohľad drastických metód je hladovka. Aj jednodňová hladovka je účinná, ale najefektívnejšia sa javí hladovka trojdňová, počas ktorej pijeme len čistú vodu. Po ukončení hladovky začíname len s vegánskou stravou (ovocie a zelenina), ktorá by mala trvať asi tri týždne.

Pitná očista

Jednoduchým, ľahko dosiahnuteľným a veľmi účinným prostriedkom je pitie destilovanej vody, pretože tá je veľmi dobrým rozpúšťadlom. Podávame ju v množstve 300 ml deväťkrát za deň. Kúra destilovanou vodou by mala trvať štrnásť dní.

Olejová očista

Vhodná je aj detoxikácia olejom. Je to spôsob využívania rastlinných olejov. Používa sa panenský olivový, mandľový alebo sezamový olej, ktorý sa v množstve jednej lyžice naberie do úst a tam sa niekoľko minút systematicky prevaľuje. Tento olejový výplach úst stačí robiť raz denne.

Jablková očista

Výbornou detoxikáciou je aj jablková kúra. Tri dni konzumujeme len jablká, denne jeden a pol kilogramu. Pri kupovaných odstránime šupku kvôli chemickému postreku. Jablká konzumujeme surové počas celého dňa, k nim treba vypiť tri a pol litra pramenitej neperlivej vody.

Zeleninová očista

Známa a účinná je aj kúra z kyslej kapusty. Päť až sedem dní, podľa vôle, konzumujeme iba kyslú kapustu, ktorú striedame s uvarenou naturálnou ryžou, z oboch môžeme zjesť koľko organizmus vyžaduje, k tomu musíme denne vypiť tri a pol litra neperlivej pramenitej vody.

Polievková očista

Na vyčistenie, ale aj redukciu váhy je vhodná polievka zo siedmich druhov zeleniny, ktorá sa konzumuje tri až päť dní. Vo vode uvaríme mrkvu, kapustu, cibuľu, cesnak, petržlen, zeler či karfiol, polievku jemne osolíme morskou soľou a dáme do nej lyžičku panenského olivového oleja.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #zdravé stravovanie #očistné kúry

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...