Azda najvychýrenejšie sú hody v Slovenskom Grobe, kde prichádzajú labužníci z celého Slovenska i zahraničia. Klasikou je pečená hus, známe sú však aj iné dobroty patriace k hodom.
Husacie stehná s gaštanmi
Obľúbená husacia pochúťka, ktorá sa pripravuje tak, že soľou, čiernym korením a paprikou ochutené stehná upečieme v rúre, po hodine pridáme k stehnám jedlé gaštany, zemiaky, jablká, rozmarín, prilejeme jablkovú šťavu, biele víno a pečieme ešte asi hodinu.
Husacia pečeň s mandľami
Opláchnuté mandle vsypeme do vriacej vody, necháme ich prejsť varom, scedíme, olúpeme a nasekáme, pečeň odblaníme, napicháme do nej mandle, klinček a dáme do malého pekáčika. Zalejeme masťou a upečieme domäkka. Na záver pečeň osolíme.
Husacia pečeň v masti
Pečeň nakrájame, na niekoľko hodín zalejeme studeným mliekom, dáme do kastrólika s rozpustenou masťou a pečieme pol hodiny s vetvičkou tymianu. Hotovú pečeň vyberieme, osolíme, vložíme do malých pohárov, zalejeme masťou a uzavrieme viečkami.
Plnený husací krk
Bravčové mäso zomelieme, pridáme vychladnutú ryžu dusenú s cibuľou, vajce, soľ, korenie, premiešame a zmesou naplníme kožku z husacieho krku, oba otvory zošijeme a asi hodinu varíme. Uvarený krk necháme vychladnúť zaťažený medzi dvoma doskami.
Zaprávané husacie žalúdky
Očistené žalúdky dáme variť do slanej vody s koreňovou zeleninou asi na pol hodiny. Urobíme maslovú zápražku, precedíme ju, pridáme muškátový kvet, zjemníme žĺtkami šľahanými vo vode a do vzniknutej omáčky dáme varené husacie žalúdky s hríbikmi.
Zemiakové lokše
Uvarené zemiaky roztlačíme na kašu, necháme ju vychladnúť, vmiešame do nej hladkú múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré spracujeme do tvaru valčeka, z ktorého krájame rovnaké diely, tie vyvaľkáme na placky a pečieme na platničke z oboch strán.