Obsahujú vlákninu, ktorá je taká potrebná pre správne trávenie. Obsah vitamínu C je výrazne vyšší ako napríklad u citrónov a aj pri tepelnom spracovaní sa ho toľko nestráca, ako u iných plodov.
Pomáha a chráni
Paprika má silné antioxidačné účinky, chráni tak pred rozvojom zhubných nádorov, pomáha funkcii obehovej sústavy, podporuje trávenie a je vhodná ako mierne preháňadlo, je veľmi prospešná pre ľudí trpiacich dyspepsiou, teda poruchou trávenia, je vhodná aj pre diabetikov.
Pleťový kúzelník
Provitamín A spojený s vitamínom C v paprike má blahodarný účinok na pleť. Nielenže jej dáva svieži vzhľad, ale navyše spomaľuje vznik vrások. Paprika má aj zvýšený obsah zinku, ktorý priaznivo pôsobí na svaly, vlasy a nechty.
Tip lenivého labužníka
Papriky bez semienok nakrájame na rezance, uhorky a paradajky zasa na kocky, pridáme pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou, osolíme, premiešame a dáme do chladničky odležať, potom posypeme rozdrobeným balkánskym syrom.