Palacinky s ovocím
Rozličné drobné ovocie, ale aj marhule alebo broskyne rozvarené s cukrom či s medom, to sú možné varianty náplní do palaciniek a omáčok k nim. Keď palacinky navyše doplníme sladkým tvarohom alebo kyslou smotanou, dostaneme výborný letný dezert.
Čokoládové variácie
Keď chceme dezerty patrične ozdobiť, škrabkou na zemiaky sa z čokolády dajú vytvoriť hobliny na ozdobu maškŕt. Inú dekoráciu získame, keď rozpustenú čokoládu necháme stiecť na papier na pečenie a tvoríme z nej rôzne tvary, napríklad špirály. Vrstva čokolády však nesmie byť príliš hrubá.
5 vecí, ktoré budeme potrebovať na prípravu dezertov
Lesné ovocie
Prírodná chuť lesných plodov azda najviac vynikne na sladkých dezertoch. Lesná ponuka je veru bohatá – jahody, maliny, černice, čučoriedky či brusnice.
Forma na mafiny
Súčasná ponuka foriem je široká, prakticky všetky majú povrch z nepriľnavého materiálu, jednoducho sa vyberajú mafiny zo silikónových foriem.
Piškóty
Pravdepodobne najchutnejšie a najčastejšie používané sú detské piškóty, ale v ponuke mnohých obchodov zvyknú byť aj tradičné cukrárenské piškóty.
Puding
Mnoho dezertov má vo svojej receptúre rôzne ochutené pudingy. Väčšinou ich kupujeme hotové, ale dá sa pripraviť aj domáci puding bez umelých prísad a aróm.
Mäta
Často používaná bylinka najmä na ozdobu dezertov, je to veľmi populárna aromatická rastlina, ktorá okrem iného povzbudzuje trávenie či tvorbu a vylučovanie žlče.