Farbiť sivé vlasy nie je sranda: Chcete dokonalý účes? Máme dôležité triky. A nezabudnite, od týchto vecí ruky preč!

Aj s trendom prirodzenosti a nosenia sivých vlasov sa stále veľa žien snaží udržať si žiarivú farbu. Pri pár prameňoch, ktoré sa trbliecu, to nemusí byť problém. Ale čo, ak farbíte vlasy, ktoré sú už prevažne šedivé?

11.04.2024 14:00
farbenie vlasov po domácky Foto:
Farbenie vlasov po domácky je dnes už vďaka vyspelým technológiam pri vývoji farieb veľmi efektívne.
debata

Farbenie sivých vlasov môže byť náročným procesom, avšak s niekoľkými dôležitými tipmi a trikmi môžete dosiahnuť profesionálne výsledky aj v pohodlí domova. Tu je niekoľko kľúčových faktorov a postupov, na ktoré by ste mali pamätať:

Špecifiká farbenia šedých vlasov:

Rezistentnosť sivých vlasov: Sivé vlasy môžu byť obzvlášť odolné voči farbe, čo môže spôsobiť nepravidelné pokrytie alebo nežiaduce odtiene. Je dôležité použiť farbu s dostatočnou pigmentáciou a dodržať správny postup farbenia.

ysl dmi makl ysl-loveshine-candy-glaze-23 wearable classic-zoom close-up before-after shade-05 fair-skintone patricia landscape 3000x2360px 4935421761765 rgb Čítajte viac Všetko, čo by ste mali vedieť o rúžoch na pery! Známa slovenská vizážistka radí... aj to, ako sa vyhnúť klasickým prehreškom

Pórovitá štruktúra vlasov: Sivé vlasy majú tendenciu mať poréznejšiu štruktúru, čo môže spôsobiť, že farba sa ľahšie vstrebáva a drží sa dlhšie. Preto je dôležité použiť kvalitnú farbu a dodržať postup aplikácie. Na trhu sú aj produkty určené špeciálne na farbenie sivých vlasov.

Tipy a triky pre farbenie šedých vlasov:

1. Predfarbenie: ak máte veľa sivých vlasov, môže byť užitočné použiť predfarbenie na otvorenie vlasových pórov a zlepšenie priľnutie farby.

2. Dôkladná aplikácia: nanášajte farbu dôkladne a rovnomerne od koreňov až po končeky. Dôkladná aplikácia zabezpečí rovnomerné pokrytie a minimalizuje riziko nežiaducich odtieňov.

Domáce farbenie vlasov má svoje výhody. Aj... Foto: SHUTTERSTOCK
Domáce farbenie vlasov má svoje výhody. Aj pravidlá Domáce farbenie vlasov má svoje výhody. Aj pravidlá

3. Správne časovanie: dodržujte odporúčaný časový rámec uvedený v návode na farbu. Predĺženie alebo skrátenie doby pôsobenia môže ovplyvniť výsledný odtieň.

4. Vhodná farba: Vyberte takú farbu, ktorá je o niekoľko odtieňov svetlejšia ako váš cieľový odtieň. Určite tak dosiahnete prirodzenejší vzhľad.

šampón, žena, vlasy, umývanie Čítajte viac Oháňajú sa tým dnes už mnohé značky, ale... viete, prečo vlastne si neumývať vlasy šampónom so silikónmi?

5. Hydratácia: Po farbení použite kondicionér určený pre farbené vlasy na obnovenie vlhkosti a zmiernenie možného poškodenia vlasov. Väčšina výrobkov už obsahuje regeneračné a výživné emulzie, masky alebo kondicionéry, priamo pribalené s farbou. Určite ich použite a následne ošetrujte vlasy s pomocou výrobkov na zlepšenie hydratácie vlasov aj nasledujúce týždne.

Knieža Albert II. sa opäť spoľahol na garde...
Princezná Caroline z Monaka na akcii Longines...
+9Zľava: Dizajnér obuvi Christian Louboutin,...

Od tohto ruky preč!

Amoniak: Amoniak sa často nachádza vo farbách na vlasy a je zodpovedný za otvorenie vlasových pórov, aby farba mohla preniknúť do vlasov. Pretože sivé vlasy majú tendenciu byť suchšie a krehké, amoniak môže spôsobiť ešte väčšie poškodenie.

Agresívne chemické zložky: Niektoré farby na vlasy obsahujú agresívne chemické zložky, ako sú peroxidy a síran amónny, ktoré môžu vysušiť a poškodiť vlasy. Pri farbení šedých vlasov je dôležité vybrať si šetrné farby, ktoré nebudú ešte viac poškodzovať vlasy.

S dermatovenerologičkou Zuzanou Murárovou o koži
Video
Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #šediny #sivé vlasy #farbenie

+ Zmeny vo vašej strave prinášajú novú energiu a vitalitu.
Investície času a energie do práce sa vyplatia...

+ Neriskujte svoje zdravie, obetujte radšej čas nato, aby ste sa cítili dobre.
Neberte si na plecia viac ako...