Zabudnite na kávu. Tieto jedlá vám skutočne doplnia energiu

Hľadáte vhodný životabudič, ktorý vás nielen prebudí, ale skutočne dotankuje energiu? Stačí, že si dáte na tanier tie správne jedlá. Potom energetické drinky, či dvojitú kávu nebudete ani potrebovať.

08.07.2020 13:00
chia semienka Foto:
Chia semienka sú skvelým spôsobom, ako získať dlhodobú energiu bez prebytku.
debata

CHIA semienka

Ideálne je prisypať si hneď ráno jednu lyžicu do vločiek, či cereálií. Nenápadné, ale tak silné, akoby ste do nádrže športového auta natankovali kvalitný benzín. Hneď postrehnete vzostup výkonu. Spomaľujú trávenie uhľohydrátov a stabilizujú cukor v krvi. Preto sa energia zo stravy uvoľňuje postupne a dlhodobo. Presne tak, ako vaše telo potrebuje. Sú skvelým spôsobom, ako získať dlhodobú energiu bez prebytku a následného rýchleho deficitu. Vedia energeticky vylepšiť prakticky akékoľvek jedlo.

Med

Pravý a kvalitný med obsahuje síce prírodný cukor, ale aj mnoho minerálov a dokonca 2% bielkovín. Preto je skvelou voľbou pred náročným dňom aj vytrvalostným tréningom. Veľmi rýchlo sa vstrebáva a poskytuje instantnú energiu. Med môžete pridať do jedla alebo aj čaju. No pozor, nie vriaceho, iba vlažného. Dokonale vás takýto nápoj či jedlo osviežia a vy vstanete od stola plný novej sily.

Quinoa

Pestuje sa hojne v Južnej Amerike a je považovaná za superpotravinu. Má najvyššie hodnoty bielkovín spomedzi obilnín a vylepšuje stav energie v tele. Veľkou výhodou je, že vás nenabudí ako napríklad káva, ale priamo dodá rýchlo využiteľnú energiu. Nejdete na energetický dlh a dokážete podávať vyšší výkon dlhšie a pri menšom „vyžmýkaní“ organizmu. Má zároveň nízky glykemický index a preto nehrozí ani radikálne zakolísanie cukru v krvi.

Reishi

Táto huba patrí k významným adaptogénom. Podporuje zdravé procesy v tele a eliminuje tie škodlivé. Výsledkom je, že ak potlačíte procesy, ktoré vás o energiu oberajú, budete jej mať omnoho viac na to, čo potrebujete. Reishi znižuje hladiny stresu nahromadené v organizme a zároveň pôsobí na ochranu buniek pred rakovinou. Veľmi dobre bojuje proti alergiám aj infekciám. Výsledkom je, že huba vám dodá potrebnú energiu na život a spraví vás súčasne zdravším.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #med #káva #chia semienka #životabudič #energetické nápoje #quinoa #reishi

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...

+ Nezabúdajte na pitný režim, nezanedbávajte ho v žiadnom období.
Ak budete zanedbávať prácu, vaše peniaze nebudú...