Sedem druhov ovocia, ktoré vám pri diéte dokážu pomôcť

Nie každé ovocie nám urobí tú najlepšiu službu, ak máme v úmysle chudnúť. Vysoký obsah prírodného cukru totiž znižuje účinok diéty a ručička na váhe sa nehýbe.

18.05.2015 13:00
Zdravie v kuchyni: Papája je kamarátka nášho... Foto:
Papája je kamarátka nášho trávenia.
debata

Existujú však aj veľmi účinné druhy ovocia, ktoré by ste do svojho jedálnička určite zaradiť mali, ak práve zhadzujete do plaviek. V primeranom množstve dokážu zázraky.

1. Papája

Obsahuje enzým, ktorý urýchľuje prechod jedla tráviacim systémom, zrýchľuje teda metabolizmus a pomáha k lepšiemu trávenie. Kilogramy s ňou idú dolu ľahšie. Odporúča sa však konzumovať maximálne pár plátkov papáje denne.

2. Avokádo

Účinkuje podobne na povzbudenie metabolizmu. Tiež zvyšuje hladinu testosterónu, ktorý je u mužov aj žien okrem iného spojený s efektívnejším chudnutím.

3. Banány

Niektorí odborníci zvyknú pred nimi varovať, ale banány napomáhajú tráveniu vďaka obsahu vlákniny a ďalších cenných látok. Ideálne je konzumovať ich ráno a vyberať si tvrdé, nie ešte prezreté banány.

4. Jablká

Fungujú podobne ako banány. Maj vysoký obsah vlákniny a napomáhajú tráveniu. Dobré je konzumovať ich zhruba do tretej popoludní. Potom by sa už cukor v nich mohol obrátiť vo váš neprospech.

5. Citrón

Skvelý prostriedok na detoxikáciu. Citrónová šťava zmiešaná s vodou pomôže vášmu telu aj pečeni. Stačí pohár každé ráno, prípadne jeden môžete pridať ešte na obed. Ale pozor, ak máte sklony k prekysleniu organizmu.

6. Grapefruit

Obsahuje vysoké množstvo vody a pritom zasýti, čo z neho robí skvelú potravinu pri diéte.

7. Granátové jablko

Toto ovocie, u nás stále ešte pomerne exotické, obsahuje antioxidanty, ktoré telo prečistia a vyplavia z neho toxíny. Tiež sa preukázalo, že konzumácia granátového jablka znižuje chuť do jedla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #chudnutie #ovocie #jedlo #banán #citrón #papája

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...