Muži s vypracovaným telom? Kedy u žien zabodujú a kedy už nie?

Mužské svaly... Áno, ženám sa svalnatí muži páčia, super telo zvyšuje šancu na milostné dobrodružstvá. Ako je to však s preferenciami žien, pokiaľ ide o dlhodobé vzťahy? Svalnáči až takí žiadaní nie sú.

20.10.2023 11:00
svaly, sexi muž, svalnaté telo, krásavec, šport Foto:
Áno, ženám sa svalnatí muži páčia.
debata

V štúdii, pod ktorú je podpísaná „University of Arkansas“ sa psychológovia pýtali 384 žien, akému typu muža by dali prednosť, ak ide o krátkodobé dobrodružstvo. Účastníčkam prieskumu ukázali dve fotografie: svalnatého muža a štíhleho muža. Väčšina žien uviedla, že by muža s vypracovaným telom „brali“ na krátkodobú aférku. Ak ide o takýto vzťah, práve svalnatí muži sú v hľadáčiku žien.

láska, problém, vzťah, rozchod Čítajte viac Najčastejšie dôvody rozchodu? Áno, aféra je stále číslo jeden

Štúdia tiež ukázala, že akonáhle si ženy hľadajú životného partnera, svaly nehrajú rolu. To znamená: vypracované telo pomáha pri hľadaní partnera na celý život len v obmedzenej miere. Doktor Mitch Brown z „University of Arkansas“ vysvetľuje: „Ženy spájajú svaly s kondíciou a zdravím. Pre ženy však bolo dôležitejšie nájsť milujúceho človeka na dlhodobý vzťah, ktorý by podporoval ich predstavy o rodine, fyzický vzhľad zohrával menšiu rolu.“

Pre psychológov reprodukčný úspech závisí od identifikácie partnera s fyzickými a psychologickými vlastnosťami. V ideálnom prípade by potenciálny partner musel byť fyzicky atraktívny a mal by mať pozitívne črty správania, dôležitým sa však v prieskume stal aj humor. „Muži so zmyslom pre humor môžu skutočne zabodovať, pokiaľ ide o prilákanie ženy, ktorá hľadá dlhodobý vzťah,“ uzatvára Mitch Brown.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rodina #muži #svaly

+ Vyvážená diéta a vďačnosť za jedlo zvyšujú pocit šťastia v živote.
Nenechávajte za seba rozhodovať iných ľudí,...

+ Mali by ste byť nad vecou, prílišná starostlivosť môže aj ublížiť.
Nikdy nebudete so svojou prácou naplno...