Šťava z citróna pomôže nielen pri čistení dosky na krájanie, tu sú ďalšie tipy

Namiesto agresívnych chemikálií skúste najskôr siahnuť po citrónovej šťave. Kedy pomôže?

12.10.2023 11:00
5 tipov, ako z citróna dostať čo najviac šťavy Foto:
Ako pomôže šťava s citróna v domácnosti?
debata

Vodný kameň

V kúpeľni či v kuchyni, škvrny od vodného kameňa nepôsobia esteticky. A tak sa pomerne často uchyľujeme k agresívnym čistiacim prostriedkom, ktoré obsahujú množstvo chemikálií. Ale nie je to nevyhnutné! Osvedčeným domácim prostriedkom na vodný kameň sú aj citróny. Ako ich na tento účel použiť? Citrón prekrojte na polovicu a pokvapkajte škvrny vodného kameňa. Pri obzvlášť odolných alebo veľkých škvrnách od vodného kameňa naneste citrónovú šťavu na čistiacu handričku a priložte ju na zašpinené miesto. Nechajte pôsobiť asi 15 minút a potom pretrite čistou vodou a následne suchou handričkou.

citrón, kôra, odšťavovač Čítajte viac Sezóna citrusov je tu! Skvelé tipy, ako využiť citrón potom, čo z neho vytlačíte šťavu

Doska na krájanie

Na doskách na krájanie sa po čase objavia škvrny, ktoré sú pre saponát odolné a nie a nie zmiznúť. Dokonca sa ich nedá zbaviť ani v umývačke riadu. Nepekných škvŕn po potravinách na doskách sa môžeme zbaviť citrónom. Opäť ho treba prekrojiť na polovicu, šťavou potrieť zafarbené miesta a nechať pôsobiť. Následne použiť čistú vodu a suchú handričku na utretie.

Škvrny na oblečení

Citrón môžete použiť aj na ošetrenie zafarbeného oblečenia. Tento domáci prostriedok môže byť obzvlášť užitočný pri žltkastom sfarbení odevov spôsobenom potom. Nalejte teplú vodu do umývadla a pridajte asi 10 ml citrónovej šťavy. Špinavú časť oblečenia do vody namočte a nechajte namočenú dve až tri hodiny. Potom oblečenie vyperte v práčke ako obvykle.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #domácnosť #čistenie #citrón

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...