Citróny sa používajú predovšetkým v kuchyni – či už v citrónovom koláči alebo ako pokrájané plátky v citronáde či domácej limonáde. Ale dajú sa využiť aj citrónové šupky – vzhľadom na fakt, že obsahuje zvyšky ovocnej kyseliny, dajú sa s nimi čistiť rôzne povrchy. Napríklad pomôže pri odstraňovaní vodného kameňa. Ale šupkou môžete pretrieť aj toaletu a WC vám tak bude voňať po citrusoch a bez chémie.

Vďaka obsahu spomenutých kyselín sa vodný kameň rozpustí a navyše má citrón aj antibakteriálny účinok. Prenikavá vôňa, ktorá sa drží aj v šupke, si poradí so zápachom v umývačke riadu (vložte ju na noc do prázdnej umývačky) či v chladničke.
Ale pozor, zo šupiek si môžete nastrúhať aj jemnú „strúhanku“ – na jemnom strúhadle nastrúhajte umytú kôru z citróna a môžete ju pridať do rôznych pokrmov – nielen sladkých. Dokonca sa dá aj zmraziť a použiť v správnom momente.

A ešte, chuť citrusu môžete pridať aj do oleja, ktorý budete následne používať do studenej kuchyne, napríklad do šalátov. Nie je to nič ťažké – 3 čajové lyžičky jemne nastrúhanej citrónovej kôry pridajte napríklad do olivového oleja, nechajte 2 týždne lúhovať, občas mierte pretrepte. Po 2 týždňoch olej precedíte a máte olej s jemnou chuťou citrusu.