Tento trik na odstránenie mastnej škvrny z oblečenia zaručene nepoznáte

Pri varení, na obede či pri inej príležitosti - občas sa jednoducho stane, že sa vám na oblečenie "prilepí" mastná škvrna.

28.04.2023 09:00
škvrna, žena, pranie, špina, košeľa Foto:
Na rozdiel od iných škvŕn, tuky a oleje nie sú rozpustné vo vode.
debata

Potom treba postupovať rýchlo, aby sa dal olej z látky odstrániť bez následkov. Prípravok na škvrny necháte chvíľu pôsobiť a potom oblečenie vyperiete. Ale čo, ak nemáte dostatok špinavej bielizne, aby ste zapli práčku? Existuje aj iný rýchly spôsob, ako sa mastnej škvrny zbaviť?

upratovanie, žena, domácnosť Čítajte viac Influencerka predvádza triky do domácnosti, z ktorých fanúšikovia šalejú! Navždy zmenia spôsob, akým upratujete

Na rozdiel od iných škvŕn, tuky a oleje nie sú rozpustné vo vode a preto sa nedajú len tak ľahko opláchnuť vodou. Existuje aj jeden spôsob, ktorý zrejme nepoznáte a objavil sa na sociálnych sieťach. Stačí sa pozrieť na svoju poličku v kúpeľni a vedieť, po čom v prípade mastnej škvrny na tričku siahnuť.

V kúpeľni hľadajte suchý šampón. Škrob, ktorý obsahuje, jemne odstraňuje prebytočný kožný maz z vlasov, absorbuje ho a zanecháva vlasy dlhšie svieže. To isté platí pre olej alebo mastnotu na oblečení – je to rýchle a jednoduché.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mirza Bico (@ellentvshow)

Dajte však pozor, aby ste nepoužívali suchý šampón určený pre brunetky, pretože môže obsahovať tmavé čiastočky. Vyhýbať sa treba aj výrobkom s olejom. Potom stačí suchý šampón v dostatočnej miere nastriekať na škvrnu, nechať pôsobiť asi hodinu a potom ho ľahko zotrieť z trička suchou handričkou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #domácnosť #mastná škvrna

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...