Správna taktika? V práci môže zabrať

Kedy prísť na pohovor a ako kolegovi naznačiť, že nie je váš šéf a príkazy nedáva on? Vyskúšajte tieto tipy:

17.10.2014 07:00
kolegyňa, práca, kancelária Foto:
V práci môže panovať pohoda.
debata

Pohovor

od deviatej do jedenástej ráno sa koncentrácia šplhá na maximum. Ak vás zavolajú na pohovor a máte možnosť si vybrať čas, zvoľte si niečo medzi spomenutým termínom. Personalista si vás lepšie zapamätá a vy zo seba vydáte na pohovore maximum.

Nadčasy

Nadčasy si neurčujte sama, ale počkajte, kým vás o ne požiada nadriadený. Ak vás vidí, že vysedávate po nociach v práci ako jediná, nebude to preňho znamením o vašej snaživosti, ale naopak, o neschopnosti urobiť si svoju prácu v stanovenom čase.

Klient

Nechajte klienta, aby sa na začiatku stretnutia rozhovoril a neprerušujte ho. Iba tak sa dokážete naladiť na jeho vlnu bez toho, aby ste mu vnucovali váš názor skôr, ako si vypočujete jeho požiadavky. Zlým načasovaním sa uňho môžete hneď v úvode „odpísať“.

Kolega

Ak vás chce zahltiť množstvom práce, nedajte sa! Nie je váš nadriadený. Hneď ráno mu povedzte, čo ste schopná urobiť, s čím mu môžete pomôcť a s čím nie. A prízvukujte, že musíte byť po ruke šéfovi, nie jemu. Slušne, ale zreteľne mu oznámte, kam siahajú jeho kompetencie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #kancelária #pohovor

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...