Je čas na tuk! Bez obáv, zvoľte ten zdravý

Tuk! Ani vám toto slovo neznie práve príťažlivo?

28.09.2016 07:00
horčík, orechy, banán, mak, čokoláda,... Foto:
Orechy sú zdrojom "zdravých" tukov.
debata

Ale tuk v podobe nasýtených mastných kyselín je dôležitý pre naše zdravie. Démonizovanie tukov ako takých človeku skôr škodí a odborníci bijú na poplach.

Ruky preč rozhodne netreba dávať od potravín ako je mäso, ryby, orechy, vajcia, mliečne produkty či avokádo. Práve tie totiž obsahujú mastné kyseliny, ktoré organizmus potrebuje a škodlivé určite nie sú.

Takže nie tuk, ale skôr cukor a uhľohydráty by sme mali v strave obmedzovať. Ak túžite po štíhlej línii, prázdne kalórie obsiahnuté práve v sladkých potravinách škodia. Nie tuky v podobe nasýtených mastných kyselín.

Dbajte preto na pravidelný prísun potravín, ktoré ich obsahujú. Aj tu však platí zlaté pravidlo, všetko s mierou. Týka sa to ako orechov, tak aj avokáda či mliečnych výrobkov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mäso #Ryby #tuk #mlieko

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....