Je čas na tuk! Bez obáv, zvoľte ten zdravý

Tuk! Ani vám toto slovo neznie práve príťažlivo?

28.09.2016 07:00
horčík, orechy, banán, mak, čokoláda,... Foto:
Orechy sú zdrojom "zdravých" tukov.
debata

Ale tuk v podobe nasýtených mastných kyselín je dôležitý pre naše zdravie. Démonizovanie tukov ako takých človeku skôr škodí a odborníci bijú na poplach.

Ruky preč rozhodne netreba dávať od potravín ako je mäso, ryby, orechy, vajcia, mliečne produkty či avokádo. Práve tie totiž obsahujú mastné kyseliny, ktoré organizmus potrebuje a škodlivé určite nie sú.

Takže nie tuk, ale skôr cukor a uhľohydráty by sme mali v strave obmedzovať. Ak túžite po štíhlej línii, prázdne kalórie obsiahnuté práve v sladkých potravinách škodia. Nie tuky v podobe nasýtených mastných kyselín.

Dbajte preto na pravidelný prísun potravín, ktoré ich obsahujú. Aj tu však platí zlaté pravidlo, všetko s mierou. Týka sa to ako orechov, tak aj avokáda či mliečnych výrobkov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mäso #Ryby #tuk #mlieko

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...