Ako uverejnili vedci z Univerzity v Harvarde, ľudia, ktorí jedia častejšie ovocie, zostávajú štíhli. A to vraj z celkom pšecifického dôvodu – ovocie obsahuje flavonoidy, čo sú významné antioxidanty, ktoré organizmu dokážu výrazne zabrániť v priberaniu na hmotnosti.
Ak sa snažíte čo-to „zhodiť“, je dobré siahnuť práve po ovocí, ktoré je na flavonoidy zvlášť bohaté. V našich končinách sú to najmä jahody, jablká a drobné ovocie ako napríklad čučoriedky.
Ešte jedno ovocie má pri udržiavaní stabilnej hmotnosti výrazné miesto – sú to hrušky. V roku 2015 na túto tému zverejnila štúdiu Univerzita v Louisiane, podľa ktorej pravidelná konzumácia hrušiek chráni proti obezite. Osoby vo výskume boli sledované dlhodobo a z výsledkov vyplýva, že pravidlená konzumácia hrušiek znižuje riziko obezity o 35 percent.