Jedli ste už bryndzové želé? Ako si ho pripravíte?

Vyskúšajte bryndzu na nový spôsob, spoznajte zaujímavé chute.

03.07.2015 07:00
debata

Bryndzové želé so zeleninou
podľa šéfkuchára Michala Hečka, Signature Restaurant, Bar & Lounge, hotel Mercure Bratislava

Bryndzové želé so zeleninou Foto: hotel Mercure
Mercure Bryndzove zele Bryndzové želé so zeleninou

Potrebujeme:

  • Smotana na varenie 2dcl
  • Bryndza 100g
  • Plátky želatíny 3ks
  • Soľ a čierne korenie
  • Zelenina podľa vlastného výberu (reďkovka, mladá cibuľka, špargľa, iné)

Ako na to?

  • Smotanu zohrejeme a rozpustíme v nej bryndzu úplne dohladka, zmes nešľaháme ani nemixujeme, aby sa nám nevytvorila pena.
  • Do vlažnej vody namočíme želatínu, kým nezmäkne.
  • Potom ju v rukách vyžmýkame a pridáme do ešte teplej bryndzovej zmesi. Ochutíme troškou soli a korenia, poriadne premiešame, tak aby nám nezostali hrudky.
  • Nalejeme do foriem a necháme stuhnúť v chladničke cca 4 – 6 hodín. Podávame s jarnou zeleninou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #bryndza #želé

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...