Bryndzové želé so zeleninou
podľa šéfkuchára Michala Hečka, Signature Restaurant, Bar & Lounge, hotel Mercure Bratislava

Potrebujeme:
- Smotana na varenie 2dcl
- Bryndza 100g
- Plátky želatíny 3ks
- Soľ a čierne korenie
- Zelenina podľa vlastného výberu (reďkovka, mladá cibuľka, špargľa, iné)
Ako na to?
- Smotanu zohrejeme a rozpustíme v nej bryndzu úplne dohladka, zmes nešľaháme ani nemixujeme, aby sa nám nevytvorila pena.
- Do vlažnej vody namočíme želatínu, kým nezmäkne.
- Potom ju v rukách vyžmýkame a pridáme do ešte teplej bryndzovej zmesi. Ochutíme troškou soli a korenia, poriadne premiešame, tak aby nám nezostali hrudky.
- Nalejeme do foriem a necháme stuhnúť v chladničke cca 4 – 6 hodín. Podávame s jarnou zeleninou.