Nepečený koláč podľa kuchára Pepeho: Rýchlo hotovo, potom mňam!

Maškrtiť na sladkých dobrotách - tomu nepovie nie azda nik. Ale aj to sa dá zdravšie. Presvedčil o tom kuchár Pepe, ktorý sa snaží pripravovať jedlá bez múky či cukru. A svoj profil má aj na "pravďáckej" Vareche.

01.06.2015 11:00
Jednoduchý koláč Knäckebrot Kuchen. Foto:
Jednoduchý koláč Knäckebrot Kuchen.
debata

Základom sladkého koláčika s názvom Knäckerbrot Kuchen, ako už z názvu vyplýva, je chlebík Knäckebrot.

Kuchár Pepe. Foto: Daniel Kaplavka
Kuchár Pepe Kuchár Pepe.

„Potreboval som urobiť mega rýchlo koláč a tento určite taký je. Susedia u nás zabudli knäckerbrot, v chladničke som našiel tvaroh, šľahačku a mascarpone, v špajze konzervu sterilizovaných broskýň, ktorá mi už vyše pol roka zaberala miesto,“ vymenoval Pepe.

„A ešte bolo treba minúť aj zopár sterilizovaných višní,“ prezradil o zrode nepečeného koláča muž, ktorý nedávno svoje cukrárske umenie predviedol aj na Eco Village, ekologickom trhovisku v Bratislave.

A ako teda pripraviť sladkú zdravú dobrotu?

Potrebujete:

  • 1 balenie Knäckerbrot
  • 400g tvaroh mäkký
  • 250g mascarpone
  • 100g šľahačka
  • 150g med
  • šťava z jedného citróna
  • vanilkový extrakt
  • ovocie
  • agar

Postup:

Knäckerbrot naukladáte na dno obdĺžnikovej formy tak, aby vám vyšlo na 3 vrstvy. Ja som použil nastaviteľnú formu. Rozložený knäckerbrot pokvapkáte trochou ovocnej šťavy a natriete na to tvarohovú časť. Tú pripravíte zmiešaním tvarohu, mascarpone, šľahačky, medu, vanilky a citrónovej šťavy. Toto zopakujete dvakrát. Na poslednú vrstvu naukladáte ovocie a zalejete agarom (želatína) pripraveným podľa návodu. Následne necháte zachladiť. Ideálne je nechať koláč v chladničke 3 hodiny a viac, aby knäckerbrot zmäkol.

„Odporúčam tento koláč urobiť z čerstvého ovocia, teraz je sezóna jahôd, o chvíľu budú maliny. Môžete dávať vrstvy plnky aj s ovocím. Určite bude ešte lepší a aj krajší. Ja som iba potreboval využiť nepotrebné suroviny, veď aj to treba niekedy,“ doplnil ešte kuchár Pepe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jedlo #recept #sladké #Knäckerbrot Kuchen #maškrta

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...