Základné druhy domácej zmrzliny

Základnými surovinami na prípravu domácej zmrzliny sú mliečne výrobky, najmä smotana na šľahanie, tvaroh, kyslá smotana, jogurt a niekedy mlieko.

20.07.2014 12:00
zmrzlina Foto:
Zmrzlinu si môžete pripraviť aj doma.
debata

V niektorých receptoch sa používa aj maslo alebo iný tuk a šľahané vajcia. Tu je základné rozdelenie podľa použitých surovín.

Smotanová zmrzlina

Základom je šľahačka alebo kyslá smotana. Dosť často sa obe kombinujú. Do tuhej ušľahanej a dosladenej šľahačky sa vmieša celé drobné ovocie alebo väčšie ovocie nakrájané na kúsky a vo vhodnom obale sa šľahačka nechá zmraziť.

Jogurtová zmrzlina

Základnou surovinou je biely jogurt, ktorý sa dochucuje. Ovocnému jogurtu musíme prispôsobiť pridávané prísady. Jogurt používame buď samotný, alebo s tvarohom či ušľahanou šľahačkou. Do jogurtu sa môže pridať uvarený puding.

Ovocná zmrzlina

Zmrzlinou tu označujeme vlastne mrazený ovocný pretlak. Môžeme ju pripravovať z rôznych druhov ovocia, ideálne je väčšie ovocie ako banány, broskyne alebo jablká. Ovocie očistíme, rozmixujeme, osladíme a dáme zmraziť.

Tvarohová zmrzlina

Najdôležitejšou surovinou je tvaroh, ktorý čo najviac našľaháme, prisladíme a doplníme ovocnými alebo inými prísadami. O poznanie jemnejšia bude táto zmrzlina, keď do nej pridáme ušľahanú šľahačku, ktorú môže nahradiť aj sneh z bielkov.

Zmrzlina zo šľahaných vajec

Príprava zmrzliny s použitím vajec je o niečo náročnejšia. Z vajec alebo len žĺtkov, cukru a smotany vyšľaháme vo vodnom kúpeli hustú penu. Potom vmiešame ďalšie prísady a zmrzlinu dáme v plastovej nádobke zamraziť.

Čokoládová zmrzlina

Domáca zmrzlina zo šľahačky, žĺtkov, z mlieka a cukru. Hlavnou surovinou je čokoláda, ktorú nalámeme na kúsky, rozpustíme vo vodného kúpeli a vmiešame do šľahačkového základu. Dochucuje sa kakaom či orieškami. Môže sa poliať polevou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #druhy #zmrzlina #čokoládová #smotanová #jogurtová

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...