Úžasný zážitok vo Venezuele a bolo rozhodnuté! Petra Tóthová o okamihu, ktorý ju priviedol na sladkú cestu pečenia

Ak ste fanúšikom šou Pečie celé Slovensko, potom vám jednu z jej tvárí, porotkyňu Petru Tóthovú, určite netreba predstavovať.

18.10.2023 15:00
Porotkyňa Petra Tóthová Foto:
Porotkyňa Petra Tóthová.
debata

Obľúbená cukrárka a cake dizajnérka sa divákom sladkej šou aktuálne prihovára už v tretej sérii. A hoci jej cukrárske umenie môžu fanúšikovia sledovať aj na Instagrame, teraz prináša novinku – Cukráreň Petry Tóthovej. Knihu receptov, ktorú známa porotkyňa pokrstila len pred pár dňami.

Pečie celé Slovensko Čítajte viac Experiment sa nevydaril! Tofu torta u poroty prepadla, jej chuť Jožka opísala jasne. Sladká šou prišla o...

Medzi pozvanými hosťami nechýbali ani kolegovia zo sladkej šou, na pódiu sa objavil moderátor Milan „Junior“ Zimnýkoval a svoj chutný odkaz kolegyni poslala aj porotkyňa Jožka Zaukolcová. „Od nej som dostala tri škatule zákuskov – bezlepkové laskonky a parížske rožky, nechýbali ani punčové rezy,“ prezradila Tóthová.

zväčšiť Krstnými rodičmi knihy  Cukráreň Petry Tóthovej... Foto: IKAR
jasmina alagič Krstnými rodičmi knihy Cukráreň Petry Tóthovej sa stali moderátorka Jasmila Alagič, producentka Gabriela Ruman a režisér šou Pečie celé Slovensko, Jeffo Minařík.

Do knihy sa dostali okrem dobre známych tradičných receptov aj cukrárske špeciality ako úžasné kávové zrná, realistické plnené broskyne či dizajnové okrúhle krémeše. Aké ďalšie recepty Tóthová do knihy vybrala? „Také, ktoré ľudia radi pečú. Vybrala som bezlepkové recepty, koláče s vanilkou, čokoládou či ovocím… V knihe sú tradičné dezerty, pri ktorých nájdete triky a nápady, ako ich upiecť modernejšie, či už v dizajne alebo v chutiach. Jednoducho klasika v dnešnej dobe.“ Pri krste knihy si obľúbená porotkyňa zaspomínala aj na okamihy, ktoré sú spojené s jej úplnými začiatkami v sladkom obore.

„Vždy som mala rada sladké a keď som začala cestovať a vo svete som videla všetky tie dezerty, chute a výnimočné vône, povedala som si, že práve toto chcem vedieť robiť a predávať na Slovensku,“ začala so spomínaním. A dostala sa aj k veľmi konkrétnej spomienke na pobyt v Južnej Amerike. „Bola som na dovolenke vo Venezuele a tam som ochutnala úžasný marakujový tart. Bolo to asi pred 20-timi rokmi a nikto na Slovensku nevedel, čo je tart… Vtedy som si povedala: ‚Niečo také úžasné a lahodné chcem vedieť robiť‘.“ A tak sa začala sladká cesta, na ktorú sa pred rokmi vydala.

zväčšiť Treťou sériou šou Pečie celé Slovensko divákov... Foto: RTVS
Pečie celé Slovensko III Treťou sériou šou Pečie celé Slovensko divákov sprevádza moderátorská dvojica Juraj Bača a Milan „Junior“ Zimnýkoval, zručnosti súťažiacich budú opäť hodnotiť porotkyne Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová.

Krstnými rodičmi novinky sa stala moderátorka Jasmila Alagič, producentka Gabriela Ruman a režisér šou Pečie celé Slovensko, Jeffo Minařík. O svojom naozaj pozitívnom naladení na dezerty porozprávala aj Alagič. „Jem sladké v obrovskom množstve, ku koláčom mám veľmi pozitívny vzťah,“ začala opisovať. So samotným pečením je to však u nej horšie. „Pečenie je pre mňa nesmierne prácne. Tiež som si počas cestovania po svete vždy povedala, čo si doma upečiem, keď ma nejaký dezert ohúril. Ale po mojich pokusoch zostávalo v kuchyni veľa neporiadku, tak som prešla na rolu spokojného konzumenta,“ dodala s úsmevom. Keďže sladká šou sa nakrúca kúsok od miesta, kde moderátorka s rodinou býva, priznala, že z času na čas zablúdila aj do stanu a prišla sladké dezerty vyjedať.

zväčšiť Petra Tóthová a Jožka Zaukolcová zo šou Pečie... Foto: RTVS
Petra Tóthová Petra Tóthová a Jožka Zaukolcová zo šou Pečie celé Slovensko.

Petra Tóthová sa učila sladkému gastronomickému umeniu u anglickej cukrárky Peggy Porschen, študovala tiež v Spojených arabských emirátoch a Peru. Je expertkou na zdobenie, dáva si záležať nielen na chuti dezertov, ale aj ich celkovom vzhľade. Petra Tóthová je cake dizajnérka, umelecká cukrárka, ktorá sa špecializuje na výtvarne pôsobivé torty.

Známa porotkyňa so svojou knižnou novinkou -...
Petra Tóthová, porotkyňa zo šou Pečie celé...
+6Petra Tóthová,  porotkyňa šou Pečie celé...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krst knihy #Petra Tóthová #cake dizajnérka

+ Nezabúdajte na dostatok spánku, vaše telo ho potrebuje.
Práca na osobnom rozvoji zvýši vaše pracovné...

+ Nájdite čas na relax, je to dôležité pre vašu dušu.
Snažte sa každý deň prekonávať sami seba tak, aby ste boli...