Torty z finále sladkej šou? Slovenskí majstri pekári by britských kolegov schovali do vrecka! Tu je dôkaz

Zatiaľ, čo divákov na Slovensku čaká finále sladkej šou najbližšiu nedeľu, Británia, odkiaľ originálna verzia programu pochádza, má finále aktuálnej série už za sebou.

06.12.2023 15:23
Mix Collage-06-Dec-2023-09-39-AM-2289 Foto:
Lucka Gyenesová a jej svadobná torta z finále, vedľa aktuálny víťaz šou The Great British Bake Off a jeho finálová torta.
debata

O titul majstra pekára sa v ňom pobila trojica mužov – to je ďalší rozdiel, slovenské finále bude výlučne ženskou záležitosťou. V dojímavom semifinále vypadol Tomáš a do poslednej epizódy tretej série šou RTVS tak postúpili Timi, Luci a Mirka. Kreatívna výzva finále sa ponesie v znamení 3D torty na tému cestovanie.

pečie Čítajte viac Vieme, aké torty sa budú piecť vo veľkom finále sladkej šou! O novom majstrovi pekárovi rozhodnú 3D výtvory na tému...

Práve torty sú vždy najočakávanejšími výzvami sladkých šou a inak tomu nebolo ani v britskom finále v poradí 14. sezóny. Trojica finalistov 28-ročný Matty, 42-ročný Dan a 27-ročný Josh mala upiecť 3-poschodovú tortu na oslavu – (preklikajte šipkou). Porota napokon za víťaza 14. série vyhlásila Mattyho Edgella, sympatického telocvikára, ktorý priznal, že jeho ďalšou tortou, ktorú upečie, bude jeho svadobná. V lete totiž požiadal svoju priateľku o ruku.

Víťazi dvoch predošlých slovenských šou, Lucka Gyenesová a Miroslav Miňo Macuľa vo finálových epizódach Pečie celé Slovensko pripravili dychberúce torty, ktoré by v britskej verzii rozhodne zabodovali. V 1. sérii Miňo upiekol vo finále 3-poschodovú tortu na tému umenie s názvom „Radostný výkrik“ inšpirovaný Gordanou Glass, Lucka Gyenesová zabodovala nádhernou svadobnou tortou.

zväčšiť Finálová torta Miňa z 1. série sladkej šou -... Foto: RTVS
miňo Finálová torta Miňa z 1. série sladkej šou - Radostný výkrik inšpirovaný Gordanou Glass.

Relácia Pečie celé Slovensko vychádza z formátu The Great Bake Off vytvoreného Love Productions a licencovaného BBC Studios distribution. Celosvetovo obľúbená šou sa odohráva vždy v rozprávkových priestoroch kaštieľov a záhrad v danej krajine. Prvá séria sa k britským ddivákom dostala v roku 2010, štartovala na programe BBC Two. Obrovský divácky ohlas ju následne dostal na BBC One pre nasledujúce tri série. Aktuálne ju vysiela televízia Channel 4.

zväčšiť V 2. sérii šou Pečie celé Slovensko zvíťazila... Foto: RTVS
lucka V 2. sérii šou Pečie celé Slovensko zvíťazila Lucka - jej svadobná torta z finále.
Medový úľ od Miňa.
Brnenská torta podľa Miňa.
+6Miňovo medovníkové "M"

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...

+ Čerstvé ovocie a zelenina vám dodajú potrebnú energiu.
Čím skôr si prácu urobíte, tým skôr budete mať čas len...