Ako si vyberať nohavičky, aby ste 'tam dole' ostali zdravá

Mnoho žien celý život zápasí so zápalom močového mechúra, kvasinkami, vaginózou a rôznorodými problémami s pohlavným a močovým ústrojenstvom. Mnohé už nevedia, čo by vyskúšali a pritom je riešenie možno jednoduchšie ako sa zdá. Nájsť správne nohavičky a vedieť, kedy ich aj nenosiť.

25.03.2024 06:16
intimita, nohavičky, lupa, bielizeň, vagína,... Foto:
Nemilosrdne vyhoďte všetku bielizeň, ktorá už vám nesedí.
debata

Kľúč k intímnemu zdraviu

Ženské nohavičky sú nielen nástrojom zvodnosti a sexi výbavy každej ženy. Sú často kľúčovým prvkom pri starostlivosti o intímne zdravie. Aké nohavičky sú z hľadiska zdravia najlepšou voľbou aj ako s nimi správne zaobchádzať, je možno väčšia veda, než ste vôbec tušili. Iste vás prekvapí aj zoznam faktorov, ktoré sa spodnej bielizne týkajú a môžu mať významný vplyv na vaše zdravie.

Bavlna je fajn, ale pozor na riziká

Určite ste už počuli, že najlepšou voľbou je obyčajná bavlnená bielizeň. Je príjemná na nosenie, ľahko sa udržuje, ale predovšetkým je priedušná. Avšak aj s bavlnou môžete siahnuť vedľa. Najmä, ak sa riadite skôr cenou a kupujete lacnejšie výrobky. V tom prípade dajte prednosť bielej farbe. Nikdy neviete, akými chemikáliami je látka farbená a aké problémy vám môže spôsobiť. Pozor tiež na nažehlené potlače či ozdobné kovové aplikácie. Koledujete si o alergické reakcie, ekzém, ale aj narušenie vaginálneho prostredia.

Erotické skvosty len do postele

Satén, čipka alebo hodváb možno pôsobia luxusnejšie či erotickejšie. Sú určite dobrou voľbou na večer, po ktorom očakávate vzrušujúce pokračovanie. No na celodenné nosenie sa nehodia, práve pre svoju zhoršenú priedušnosť. V takých nohavičkách si koledujete o vaginálnej infekcie, ale aj zapareniny na pokožke.

bozk, pár, láska, rande, zaľúbenci, muž a žena Čítajte aj Celibát poškodzuje zdravie. Na čo si musia dať pozor hlavne ženy

Pozor na čipku a „tangá“

Tangá sú obľúbené pre svoju nenápadnosť aj erotický rozmer, no nie sú na dlhšie nosenie práve najvhodnejšie. Mechanicky dráždia intímne partie, ktoré sú potom náchylnejšie na vznik infekcie, a tiež uľahčujú presun baktérií z oblasti konečníka a pošvy k močovej trubici. Aj zvodné čipky si nechajte do spálne na milostné hry. Pri nákupe pri úzkom a čipkovanom strihu nohavičiek vyberajte aspoň také, ktoré majú bavlnenú časť minimálne v rozkroku.

Rozkrok musí byť voľný

Nemilosrdne vyhoďte všetku bielizeň, ktorá už vám nesedí. Nielenže sa v takej bielizni nemôžete cítiť príjemne, ale ide skutočne o vaše zdravie. Pod tesným oblečením sa potíte a koža nedýcha, navyše nemôže správne prúdiť lymfa, takže v tele zostávajú zbytočné toxíny a spomaľuje sa celkový metabolizmus. Trpia vaše črevá a priškrtený tráviaci systém. Koledujete si o problémy pri vyprázdňovaní a plynatosť. Z toho dôvodu pozor aj na sťahovaciu bielizeň, opäť by vo vašom šatníku malo byť čo najmenej a len pre výnimočné situácie.

V noci naostro

Na spanie sa pokojne vyzlečte a spite len v košieľke. Intímnym partiám, ale aj bruchu príde vhod, že ho na chvíľu nič netlačí a neškrtí a že pokožka môže dýchať. Navyše aj partner sa poteší, ak vám pod nočnou košeľou nič nenájde. Pretože nech sú nohavičky akokoľvek sexi, najvzrušujúcejšia aj najzdravšia budete bez nich. Pozor, platí to ale iba v noci. Počas dňa sa naopak vynechávanie bielizne vôbec neodporúča. Pretože drsné tkaniny oblečenia intímnej oblasti rozhodne neprospievajú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bez nohavičiek #nohavičky #spodná bielizeň #pokožka #čipka #tanga #intímna hygiena #intímne problémy #zdravá koža #bavlnené nohavičky

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...