Štartuje Valentínska kvapka krvi, jej tvárou je Kristína Svarinská

V stredu 14. februára sa začína 29. ročník Valentínskej kvapky krvi, kampane Slovenského Červeného kríža zameranej na podporu bezpríspevkového darcovstva krvi.

14.02.2024 14:00
debata

Valentínska kvapka krvi potrvá do 13. marca 2024. Hlavnou tvárou kampane sa stala herečka Kristína Svarinská. „Je pre mňa česť byť tvárou Valentínskej kvapky krvi, pretože so sebou nesie silný odkaz solidarity, spolupatričnosti a bezpodmienečnej pomoci bez akýchkoľvek predsudkov. Darcovstvo krvi symbolizuje nezištnú pomoc nielen blízkym, ale komukoľvek, kto to potrebuje. O to viac sa stotožňujem s myšlienkou tohtoročnej kampane, ktorá vyzýva k láskavosti. Žijeme v jednom spoločenstve a viac ako kedykoľvek predtým je potrebné si pripomínať, že všetci bez rozdielu máme právo na plnohodnotný život,“ hovorí herečka.

Kampaň, ktorá sa tradične spája s témou lásky, je tento rok spojená so sloganom: „Buďme k sebe láskaví, veď sme +/- rovnakí.“ Hoci tohtoročný slogan v sebe nesie odkaz na Rh faktor krvných skupín, Slovenský Červený kríž chce takisto prispieť k zmierneniu negatívnych nálad v spoločnosti.

"Medzinárodná federácia Červeného kríža a Červeného polmesiaca po celom svete dbá o to, aby sme medzi ľuďmi nerobili žiadne rozdiely. Zároveň je pre nás silnou témou aj ochrana zraniteľných komunít. Snažíme sa predchádzať nielen ich utrpeniu, ale aj stigmatizácii,“ hovorí Zuzana Rosiarová, generálna sekretárka Slovenského Červeného kríža.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kristína Svarinská #darovanie krvi #sviatok Valentína

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....