5 dôvodov, pre ktorý sa oplatí vyskúšať stojku. Zmení vám život

Stojka je fenomén. Zmení vám život a hoci rozhodne nejde o ľahký cvik, je skvelé zaradiť ho do svojho životného rytmu. Možno ju nezvládnete hneď dokonale, ale aj pokusy sú lepšie ako ani neskúsiť dať nohy do vzduchu.

24.01.2021 09:00
shutterstock 91633424 Foto:
Nie je podstatné, či sa vám podarí spraviť stojku na hlave, opretý o predlaktia, dlane alebo na rukách.
debata

Posilnenie celého tela

Stojka nie je len státie na hlave. Ide o pozíciu, ktorá zapája do akcie celé telo a ešte aj myseľ. Ide o cvik, ktorý nemá v rozvoji telesných aj duševných schopností konkurenciu. Stojka vyžaduje dokonalú koncentráciu. To znamená, že budete presne vedieť kontrolovať každý jeden pohyb a čo sa týka mysle, tak rýchlo pochopíte, čo to znamená sústredenie. V stojke si za pár sekúnd precvičíte celé telo a spravíte aj mentálny tréning.

Podpora imunity

Spraviť stojku znamená stimulovať lymfatický systém. Keď sa otočíte hore nohami, srdce začne pumpovať krv inak, tekutiny v tele zmenia prúdenie a krv sa namiesto nôh obráti smerom k hlave. To znamená prekrvenie aj miest, kde krv počas bežného dňa priteká slabšie. To okamžite zmení váš pohľad na život.

Žiarivejšia tvár

Ak chcete skutočný antiaging program, tak zvoliť stojku je nápad za všetky drobné. Nestojí žiadne peniaze, ale nahrnutie čerstvej krvi do tváre znamená okysličenie pokožky a prísun živín. Pokožka na tvári sa prirodzene rozjasní a budete vyzerať ako po liftingu.

Zlepšuje trávenie

Stojka je dokonalým nástrojom ako podporiť svoje trávenie. Vďaka obrátenej pozícii začne gravitácia na vaše trávenie pôsobiť úplne inak a vy zrazu zistíte, že stačí každý deň pár minút v stojke a problém ťažkého žalúdka je preč.

Stojka vám prečistí hlavu. Dokonale

Nie je podstatné, či sa vám podarí spraviť stojku na hlave, opretý o predlaktia, dlane alebo na rukách. Jedno je isté. Spraviť stojku je dynamická a rýchla meditácia, počas ktorej sa nedá myslieť na problémy, starosti, úlohy. Pár minút dole hlavou vašu myseľ dokonale upokojí a prečistí. Pri stojke dochádza aj k aktivácii nadobličiek, vďaka tomu ľahšie a s väčším pokojom zvládnete aj stresové situácie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #pohyb #tréning #zdravý životný štýl #stojka

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...