Športy, ktoré spaľujú najviac kalórií

Keď už športovať, tak čo najúčinnejšie. Ak ste sa rozhodli, že so svojim telom chcete niečo spraviť, ponúkame vám tie najúčinnejšie športy. Načerpáte pri nich nielen hojnú porciu endorfínov, ale spálite najviac kalórií.

27.08.2020 12:00
bicyklovanie - žena - radosť Foto:
Videli ste už cyklistov pri tele? Zrejme nie.
debata (1)

Plávanie

Ide o šport, ktorý dokáže skutočne spaľovať najviac kalórií. Lenže je tu niekoľko ALE. Počas hodiny plávania dokážete spáliť okolo 700 kalórií, avšak nemôže to byť plávanie v štýle pomalého oddychového plávania. Musíte zaberať rukami, nohami, plávať kraul, jednoducho plávať tak, že aj studená voda bude pre vás zrazu teplou. Ide teda o plávanie v pretekárskom rytme. Po takomto vyjdete z bazéna podstatne ľahší.

Beh

Nie každému sa podarí plávať tak, aby dosiahol maximálne spaľovanie. Navyše nie každý má možnosť plávať trikrát do týždňa. Behať ale môže každý. Pritom beh je v spaľovaní dvojkou, niektorí ho dokonca dávajú aj na prvé miesto, pretože ako jeden z mála športov prinúti telo intenzívnejšie spaľovať nielen počas aktivity, ale aj po nej. Rýchlosť okolo 10 kilometrov za hodinu spáli tiež viac ako 700 kalórií za hodinu. Preto ak si dáte nedeľný beh napríklad na 10 – 12 kilometrov, vrátite sa domov pokojne aj o tisícku ľahší.

Bicyklovanie

Videli ste už cyklistov pri tele? Zrejme nie. Pretože rovnako ako bežci a plavci sú cyklisti najštíhlejší. Môže za to fakt, že hodina na bicykli spáli viac ako 600 kalórií. Najúčinnejší je samozrejme horský terén, v ktorom dochádza neustále k striedaniu zaťaženia a rýchlosti. Pretože platí, že tuk sa nespaľuje vo chvíľach, keď vám ide srdce vyskočiť z hrude, ale keď ste zadýchaný tak akurát, že zvládnete aj hovoriť. Na to je práve cyklistika asi najideálnejší špor­t.

Tenis

Viac ako 400 kalórií necháte na kurte za hodinu hry. To je vaše malé víťazstvo aj v prípade, že by ste zápas prehrali. Tenis je skvelý rovnako ako predchádzajúce športy, keďže nezapája len niektoré svalové partie, ale precvičí prakticky celé telo. Navyše je kombináciou pomalého pohybu s rýchlymi štartmi, brzdením, prácou s celým telom. Pretože pre spaľovanie je najlepšie, ak zapojíte ak aktivity čo najviac telesných partií.

Bowling

Aby ste mali lepší pocit z piatkového večera, tak si zájdite na bowling. Je ukážka toho, že sa dá chudnúť aj pri zábave. Počas hodiny intenzívneho hrania vo dvojici dokážete spáliť za hodinu hry takmer 200 kalórií. Je to vďaka kombinácii krátkych hodov, drepov a rozbehov. Navyše to vôbec nie je málo. Napríklad pri takom golfe spálite rozhodne menej.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #tenis #plávanie #beh #chudnutie #kalórie #šport #bicyklovanie

+ Nato aby ste mohli pomáhať ľuďom okolo seba musíte byť silný.
Sami zo seba budete mať lepší pocit keď všetko...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....