Počítame kalórie! Koľko spálime pri sexe či joge?

Ostávate doma a pýtate sa, koľko kalórií spálite aktivitami vnútri? Pozrite sa s nami na túto kalkulačku...

03.04.2020 15:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Pri niektorých aktivitách nespaľujeme toľko kalórií, ako by sme si mysleli.
debata

Nezabúdajte na šport

Chcete viesť zdravý životný štýl aj v karanténe? Nebude to také ľahké…! Odrazu máme veľa času na pečenie, maškrtenie a vôbec, kupujeme toho oveľa viac, ako potrebujeme. Pozrite sa s nami, ako si poradíte s vlčím hladom, ako ho porazíte. Ale je pravda, že niečo si dopriať a tiež si užívať, to je hlavne teraz extrémne dôležité. Aspoň kvôli zdraviu však v týchto týždňoch nezabúdajme na šport. Pýtate sa, či sa do tejto kategórie počíta aj sex?

Hodina vinyasa jogy len 230 kalórií?

Ako ukazuje kalkulačka z yazio.com, pri niektorých aktivitách nespaľujeme toľko kalórií, ako by sme si mysleli. Možno vás to prekvapí, ale napríklad taký tanec je oveľa efektívnejší ako joga. Pri vinyasa joge posilňujeme svaly a robí nám neuveriteľne dobre, no za hodinu spálime len 230 kalórií. Pri polhodinovom sexe okolo 100.

Tanec a vytrvalostné tréningy

Sú skutočne zabijakmi kalórií. Ak chcete skutočne schudnúť, spoľahnite sa na tanečné cvičenia. Za polhodinu spália ženy priemerne 210 kalórií, pri salse, flamencu alebo swingu cca 130 až 145 kalórií. Takže neváhajte a tancujte s deťmi po byte. Dobrý tip je aj HIIT (High Intensity Training), spálime vďaka nemu tiež veľa kalórií (cca. 250–280 kcal za 30 minút).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sex #kalórie #jóga #tanec #vlčí hlad #karanténa

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...