Od pochúťok s pridaným kanabidiolem – aktívnou zložkou konope – cez kombuchu až po aktívne uhlie; podľa nového prieskumu prepadli traja z piatich opýtaných Američanov niektorému zo „zaručených“ stravovacích trendov v nádeji, že im prinesú zázračnú transformáciu.
Na špičke zoznamu potravín, ktoré respondenti vyskúšali, je jablkový ocot či nápoje z neho, nasledovaný ovseným „mliekom“ a pomarančovým vínom. Viac ako polovica opýtaných Američanov tiež pripustila, že v snahe vylepšiť svoje zdravie vyskúšali nápoje obohatené hormónom melatonín či laboratórne pestované proteíny.
Prieskum, ktorý uskutočnila spoločnosť OnePoll v spolupráci s Crispy Green, skúmal stravovacie návyky dvoch tisícoviek Američanov a zistil, že nie vždy prinesie pohrávanie sa s potravinovými trendmi žiaduci výsledok.
Len dvaja z piatich opýtaných uviedli, že sú spokojní s výsledkom svojho výletu do sveta trendy potravín. Každý štvrtý účastník prieskumu priznal, že niektorú z módnych potravín vyskúšal len preto, aby mohol hovoriť, že to skúsil. A priemerný respondent si skutočne vychutnal len tretinu z novo vyskúšaných vecí.
Tým, ktorí sa rozhodli niektorý z nových trendov vyskúšať, sa nevyhýbali ani nepríjemné následky – 42 percent skončilo s podráždeným žalúdkom, ďalšie bežné reakcie zahŕňali nevoľnosť (30 percent) a vyrážky (23 percent).