Päť tipov, ako znížiť ranný stres

Pozná to každý. Zazvoní budík a začína sa beh plný stresu. Naháňanie, nestíhanie, adrenalín, no ide to aj inak. Aby sa deň začínal krajšie, skúste päť zaujímavých tipov.

15.11.2018 17:00
vzťah, ráno, kúpeľňa Foto:
Uložte si všetko na jedno miesto a ráno bude bez stresu.
debata (1)

Večerná príprava

To, čo vám večer zaberie päť minút, vám ráno odkrojí času omnoho viac. Preto je vhodné, ak si pripravíte oblečenie, dôležité dokumenty a všetko, čo si chcete ráno zobrať so sebou už večer na jedno miesto. Po prvé, budete mať všetko pripravené a po druhé nebudete musieť veci hľadať a premýšľať, či ste niečo nezabudli. Večer bude vaše myslenie omnoho sviežejšie ako ráno. Odľahčíte mozog a jednoducho vezmete prichystané veci.

Dajte sa do pohybu

Možno to bude znamenať vstať o 10 minút skôr, ale to nie je tak veľa. Lenže desať minút rozcvičky je presne ten čas, aby sa telo dostalo do aktívneho pohybu, rozpumpovalo krv, zahrialo sa a ak si dáte napríklad kliky alebo drepy na maximum, tak príde aj záplava endorfínov. Stres tak vymeníte za príjemné pocity.

Napite sa

Či ste spali šesť, sedem alebo ideálnych osem hodín, tak telo je po takomto čase značne dehydrované. Nehovoriac o tom, že sa v noci aj často mimovoľne spotíme a preto už takto dlhý čas bez vody je pre telo stresujúci. Preto ak sa nenapijete, tak samotný stres ešte predlžujete. Dajte si pohár vlažnej vody hneď po zobudení a prakticky okamžite pochopíte pozitívne dôsledky tohto kroku na váš organizmus. Budete koncentrovanejšia, menej nervózna a viac v pohode. A to len vďaka tomu, že ste telu dodali jeho základnú životnú tekutinu.

Hudba

Nepúšťajte si ráno správy, rádio, ani sociálne siete, ale obľúbenú muziku. Jej vibrácie vás vedia naladiť na príjemnejší pocit, ako keď budete počuť rozhnevané hlasy rozhlasových moderátorov a hudbu, ktorú možno ani nemusíte. Vyskúšajte.

Umyť zuby a dať kľúče do dverí

Nie je väčší stres ako ten moment, keď už máte odchádzať, bežíte na autobus, ponáhľate sa, aby ste sa stihli preštrikovať rannými zápchami včas a zrazu neviete, kde máte kľúče od dverí. Panika a nie tak zriedkavá práve pri ranných odchodoch z domu. Preto je absolútny základ pokojného rána si večer, keď už nikam nepôjdete, nájsť kľúče a dať ich do dverí, alebo na miesto, kde patria. Ráno ich tam nájdete a mnoho ráz vám to zachráni nielen čas, ale aj poriadne nervy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #pohyb #pitný režim #stres #ráno

+ Ak zmenu sami nebudete chcieť, zmena sama nepríde, myslite nato.
Venujte čas finančnému plánovaniu, odmena vás...

+ Ak budete skutočne chcieť, všetko vám pôjde tak ako v predstavách.
Nenechajte aby za vás prácu robil niekto iný;...