Čo raňajkujú štíhli a zdraví ľudia? Odpoveď je celkom jasná!

O tom, ako raňajky vplývajú na náš metabolizmus, ale tiež na to, ako dokážeme prežiť deň v rámci dostatku energie, sa už popísali tisícky článkov. Na túto tému vznikli aj desiatky štúdií.

16.02.2018 09:00
raňajky s priateľom, raňajky, romantické raňajky Foto:
Zloženie raňajok by malo byť zdravé a vyvážené.
debata (9)

Jedna z posledných sa zamerala na skupinu štíhlych osôb so zdravým životným štýlom a ich zloženie raňajkového menu – výsledok potvrdil, že takmer nik z nich sa raňajkám nevyhýbal. To znamená, že raňajkové menu nemalo vplyv na to, či sa vám kilá budú ukladať viac alebo menej.

Už dávnejšie sa hovorí o tom, že raňajky sú základom pre to, aby telo dostalo energiu na ďalšie fungovanie. Navyše, prichádzajú po niekoľkých hodinách nejedenia, keď telo trávi a pripravuje sa na novú energiu.

Zo štúdie na skupine 147 ľudí, z ktorej cituje aj britský Daily Mail, vyplynulo, že základ jedálnička vytvorili veľmi zdravé potraviny. Platilo to až u troch štvrtín opýtaných. Polovica mala tiež ako súčasť raňajok ovocie alebo zeleninu a zhruba tretina konzumovala pravidelne na raňajky vajíčka. Jednotliví účastníci sa vyhýbali jednoduchým cukrom či príliš sladeným pochutinám – cukry v podobe fruktózy zastúpilo ovocie, najčastejšie však kombinované s jogurtom alebo konzumované s orieškami či trochou medu a citrónu.

Čo sa týka ďalšieho jedla, počas raňajok sa zdravé alternatívy objavili v podobe celozrnného pečiva, avokáda, chudej šunky či už spomenutých vajíčok, ktoré vytvorili potrebný zdroj proteínov. Aj preto sa mnohí odborníci opierajú o tvrdenia, že raňajky sú pre naše telo veľmi dôležité a že by sme sa im rozhodne nemali vyhýbať. Zároveň však dodávajú, že voľba ich zloženia musí smerovať jednoznačne zdravou cestou.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #anketa #raňajky #jedlo #zloženie

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Nedávajte do svojho tela niečo čo viete, že by vám mohlo uškodiť.
Zmena nie je pre každého, preto si to ešte...