Sedem krokov k štíhlej postave

Cvičenie už zďaleka nie je jediný spôsob, ako sa zbaviť nadbytočných kilogramov.

21.05.2017 17:00
káva, antioxidant Foto:
Doprajte si šálku kávy pol hodinu pred každým tréningom.
debata (4)

Pridajte k tomu život bez stresu a kvalitné stravovanie a úspech v podobe ladných kriviek máte na dosah. Existuje zopár trikov, ktoré snahu po dokonalej figúre urýchlia.

Nebojte sa kávy

Káva dokáže zvýšiť telesný metabolizmus (látkovú výmenu) v priemere o 3 – 11 %. Podľa portálu healtature.com sa spaľovanie tukov zrýchli o 10 – 29 %, a to je už čo povedať na obyčajnú šálku tohto čierneho moku. Kávu je dobré piť až po prvom jedle, najneskôr 3 – 4 hodiny pred spaním a pol hodinu pred každým tréningom. Nezabudnite, že tento nápoj sa servíruje s vodou, nakoľko silno dehydruje organizmus. V prípade, že máte citlivejší žalúdok, skúste kávičku vymeniť za zelený čaj, ktorý bude mať podobné stimulačné účinky na metabolizmus a spaľovanie tukov.

Dúšok pred jedlom

Približne pol hodinu pred väčším jedlom si doprajte pohár vody, bez bubliniek, cukru a iných príchutí. Voda dokáže oddialiť hlad, ale postará sa aj o to, aby ste skonzumovali omnoho menšie porcie jedla ako zvyčajne. Odborníci poukazujú na skutočnosť, že vďaka tomuto triku sa môže podariť znížiť denný príjem kalórií o viac ako 40 %. Ak patríte k tým, ktorí si radi nielen kávu, ale i iné nápoje či jedlo osladia rafinovaným cukrom, zbystrite pozornosť. „Biely“ cukor je vysoko koncentrovaný sacharid, ktorý sa v ľudskom tele štiepi na jednoduchšie cukry – glukózu a fruktózu. Ten prvý putuje do krvi a dodáva telu energiu, fruktóza sa však dostáva do pečene, ktorú nadmerne zaťažuje. Rafinovaný cukor navyše spôsobuje vážne problémy pri udržiavaní si vyváženej hladiny cukru v krvi. Stačí lyžička týchto kryštálikov a krvný cukor vyskočí nad normálnu úroveň, čo sa prejavuje nervozitou a pocitmi únavy.

„Psycho“ trik

Žijeme v rýchlom svete a tomu prispôsobujeme aj množstvo času, ktoré vynaložíme na stravovanie. Ak túžite zlepšiť svoje trávenie a udržať si štíhlu líniu, skúste venovať viac času prežúvaniu jedla. Trávenie potravy sa totiž vďaka slinám a enzýmom začína už v ústnej dutine a čím viac sa jedlo „rozomelie“, tým menej starostí má s ním žalúdok a črevá. Dobrým trikom, ako oklamať žalúdok, je servírovanie jedla na malé taniere. Psychika človeka je totiž nastavená tak, že kým sa neminie všetko jedlo z taniera, žalúdok sa nenasýti. Vymeňte si v kuchyni väčšie riady za menšie taniere a dokážete denne prijať až o tretinu menej kalórií ako zvyčajne.

Dobré tuky

Primeraná denná konzumácia zdravých rastlinných tukov má pozitívny vplyv na zhadzovanie kilogramov. Slnečnicový a repkový olej je preto z času na čas potrebné vymeniť za kokosový olej alebo extra panenský olivový olej. Tuk v kokosovom oleji pôsobí na tlmenie pocitu hladu a zvyšuje metabolizmus tým, že sa telu darí spáliť v priemere o 20 kalórií viac ako bez jeho použitia. Základom zdravého stravovania sú však nepochybne raňajky, bez ktorých sa úspech v chudnutí nemusí vôbec dostaviť. Výborným tzv. komplexným jedlom na začiatok dňa sú vajíčka, ktoré dokážu zasýtiť a navyše dodávajú telu zdraviu prospešné proteíny. Stačí si dopriať každý druhý deň na raňajky 1 – 2 vajíčka a zbavíte sa pocitov hladu v dopoludňajších hodinách.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #pitný režim #chudnutie #káva

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...