Zdravo aj v práci? Ide to, ale dodržiavajte nasledovné...

Dodržiavať zdravú výživu a stravovať sa rozumne je ľahké medzi stenami vášho bytu, kde si pripravujete jedlo zo starostlivo vybraných surovín. Ale čo robiť pri dlhom a náročnom dni v práci?

18.09.2016 17:08
čaj matcha Foto:
Čaj matcha obsahuje množstvo antioxidantov a žiadne sacharidy.
debata

V prvom rade by ste si mali uvedomiť, že pomôcť môžu rozličné drobné návyky, ktoré dokážu urobiť polovicu práce za vás. Treba na ne akurát dbať a dodržiavať ich. Nasledovné určite neobanujete.

Voda na stole

Pitný režim je dôležitý a vy by ste sa ho nemali vzdávať ani pri náročnom pracovnom dni. Skôr naopak. Ak časť dňa trávite mimo kancelárie, nezabúdajte si nosiť so sebou fľašu s vodou v kabelke. Vždy o ňu tiež požiadajte pri pracovnom stretnutí, alebo návšteve reštaurácie v rámci pracovného pohovoru.

Povzbudzujúci čaj

Namiesto kofeínu skúste voliť zdravšie a energickejšie alternatívy. Skvelý tip je čaj matcha. Hoci obsahuje kofeín, je tiež plný antioxidantov, budete sa po ňom cítiť sviežejšie a veľkou výhodou je tiež fakt, že nezanechá vo vašich ústach typickú kofeínovú príchuť a dych.

Vlastné potraviny

Platí to pre obed či drobné občerstvenie v rámci desiaty alebo olovrantu. Hoci to stojí isté úsilie, pripraviť si zdravé vlastné jedlo na celý pracovný deň stojí za námahu. Takto si budete istá, že ste si priniesli naozaj to, čo vám odporučil tréner, výživový poradca, alebo čo podľa vás patrí do vášho osobného zdravého jedálnička.

Ovocie a zelenina

Sú často súčasťou prinesených potravín, ale môžete ich dokupovať aj počas dňa – napríklad počas obedovej prestávky na blízkom trhu, alebo v miestom obchode s biozeleninou. Nakrájajte si ich na kúsky a môžete pochrumkávať celý deň, alebo si v prípade ťažšej chvíľe a únavy zobnúť a dobiť energiu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #zdravie #ovocie #zivot #Rytmus

+ Ak zmenu sami nebudete chcieť, zmena sama nepríde, myslite nato.
Venujte čas finančnému plánovaniu, odmena vás...

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú roky života.
Zo dňa na deň všetko nezmeníte, choďte radšej...