Vilcacora – navracia zdravie, posilňuje imunitu a likviduje rakovinu

Meno má ako stredoveká čarodejnica, ale to len podčiarkuje moc byliny, ktorej domovom je amazonský dažďový prales.

02.09.2016 14:30
žena, kráska, zdravie Foto:
Vilcacora prináša zdravie z prírody.
debata (1)

Je posvätnou rastlinou Inkov a indiáni ju dodnes pestujú ako kráľovnú flóry. Dôvod? Vie takpovediac aj smrť odohnať z prahu dverí!

Uňa de gato

Pod týmto názvom vilcacoru poznajú domáci. V preklade to znamená mačací pazúr. Pomenovanie, ktoré sa rokmi vyprofilovalo vďaka malým tŕňom, ktorými sa liana prichytáva na stromy a dostáva sa vyššie. Jej zber je dnes obmedzený vládou len na 300 ton ročne, veď kým je vilcacora pripravená prejaviť svoje účinky, trvá to aj desať rokov. Zbiera sa len kôra, aby sa rastlina nepoškodila a dlho mohla slúžiť.

Prípad, ktorý dostal vilcacoru do sveta

Chýr o zázraku menom vilcacora sa rozšíril v 60-tych rokoch 20. storočia, keď istý peruánsky plantážnik v osemdesiatke dostal rakovinu a podrobil sa liečbe u šamanky, ktorá mu na šesť mesiacov nasadila odvar z vilcacory. Vyzdravel a v dobrej kondícii sa dožil deväťdesiatky. Pritom mal rakovinu pľúc v poslednom štádiu, čo by jazykom modernej medicíny dnes znamenalo pár týždňov, maximálne mesiacov života. To bol jeden z impulzov, pre ktorý sa rastlina dostala do povedomia.

Najliečivejšia na svete?

Po tom, ako poľský misionár Edmund Szelig liečil vilcacorou nádory, AIDS, vírusové aj bakteriálne ochorenia, rakúsky lekár Klaus Keplinger získal výborné výsledky izolovaním účinnej látky a pomáhal ľuďom s oslabenou imunitou, dokonca pacientom trpiacim na AIDS. V dvadsiatom storočí sa o vilcacore konalo niekoľko kongresov pod záštitou WHO a výskumy aj klinické štúdie zatiaľ potvrdili účinné pôsobenie vilcacory na:
Posilnenie imunitného systému
Liečbu infekčných ochorení
Bakteriálne infekcie
Plesne
Parazity
Vírusy
Cukrovku
Vysoký tlak
Trombózu
Depresie
Únavový syndróm
Poruchy menštruácie
Je protiinfekčnou aj protinádorovou liečbou

Môže škodiť?

Vilcacora je účinná vďaka zmesi vzácnych alkaloidov, no niektorí tvrdia, že nemá len pozitívne stránky. Je to silný liek, s ktorým sa netreba zahrávať. Rozhodne to nie je čaj na popíjanie počas voľných chvíľ. Napriek svojim vysoko ceneným vlastnostiam sa ukázalo, že vilcacora môže mať spojitosť so vznikom autoimunitných ochorení. Opatrní by mali byť aj hemofilici a tehotné ženy. Vilcacora patrí k silným liekom z prírody, no aj preto je potrebné k jej užívaniu pristupovať opatrne a s obozretnosťou.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #imunita #bylinka

+ Nezaoberajte sa neustále rozprávaním o cvičení, začnite konať.
Buďte viac produktívny a robte niečo preto aby...

+ Vyskúšajte nové zdravé recepty, objavte radosť z varenia.
Neberte nič na ľahkú váhu, avšak nič ani veľmi...