Smoothie na chudnutie, opicu aj na libido? Toto budete potrebovať

Obľúbené nápoje z rozmixovaného ovocia a zeleniny nie sú len zdravou alternatívou na zasýtenie. Pokiaľ do nich pridáte tie správne ingrediencie dokážu aj čosi viac.

07.05.2016 07:00
zelené smoothie Foto:
Príprava smoothies má zmysel. Môžete s ním svojmu telu dodať potrebné živiny.
debata

S pomocou chutných a správne ochutených smoothies môžete dopriať svojmu telu starostlivosť na rozličných úrovniach. Dôležité však je vedieť, aké prísady treba pridať.

Ak chcete schudnúť…
…mali by ste skúsiť avokádo, alebo slnečnicové či ľanové semienka. Zdá sa vám nelogické, že pri chudnutí vám odporúčame potraviny, ktoré sú bojaté na obsah tuku? Ale nie je tuk ako tuk. Tento ponúkaný je zdravý a zaručí vášmu telu energiu a prísun potrebných látok a živín až do ďalšieho jedla.

Ak chcete dodať telu energiu
… pridajte do vášho smoothie ovsené alebo ražné či jačmenné vločky. Ideálne je, pokiaľ túto prísadu rozomeliete na prášok. V dobre rozmixovanom nápoji vytvorí chutnú hustú konzistenciu, ktorá vás zasýti a zároveň dodáte telo pomaly sa uvoľňujúce sacharidy, ktoré mu zaručia energiu.

Ak chcete zbaviť telo škodlivých látok
…mali by ste skúsiť pridať zelený čaj, prípadne čaj matcha. Sú bohaté na antioxidanty a pomahkú detoxikovať telo. Nečakajte však zázraky po prvom dúšku. V ich prípade je dobré uvedomiť si, že detoxikácia je záležitosť trvajúca niekoľko dní.

Ak chcete zabojovať s alkoholovou opicou
…do ranného smoothie si zamiešajte kokosovú vodu. Keďže obsahuje elektrolyty a draslík, pomáha telo nakopnúť a zároveň z neho vyplaviť zvyškový alkohol. Dobrou alternatívou bude aj banán, bohatý na draslík.

Ak chcete zvýšiť sexuálnu energiu… …skúste pridať do vášho smoothie peruánsku macu, známu tiež ako žeruchu peruánsku. Dostať ju v práškovej podobe v rozličných predajniach s doplnkami výživy. Okrem toho, že pomáha k rastu svalov, zvyšuje aj sexuálnu výkonnosť a stimuluje a posilňuje organizmus.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #zdravie #opica #libido #hlad #smoothie

+ Ak zmenu sami nebudete chcieť, zmena sama nepríde, myslite nato.
Venujte čas finančnému plánovaniu, odmena vás...

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...