Zbavte sa nádchy, chrípky a bolesti hrdla bez liekov!

Obdobie neustáleho posmrkávania a kýchania je tu. Nechať sa presvedčiť reklamou, že stačí šálka horúceho nápoja, kvapiek a bonbónov z lekárne, je naivné. Našťastie klasické prírodné recepty overil čas a stále fungujú.

24.01.2016 10:19
letná chrípka Foto:
Ako zvládnuť prechladnutie či chrípku?
debata (2)

Fúkajte, fúkajte a fúkajte

Nie je to príjemné ani estetické, ale bez fúkania nosa sa bude zdravotný stav len zhoršovať. Hlien samotný dostáva baktérie z nášho tela von, ale čo je horšie, ak sa ho nezbavujete, hrozí že udrie na dutiny, uši, alebo priedušky. Klasické a časté fúkanie nielenže urýchľuje liečenie, ale zamedzuje ochoreniam často naviazaným na obyčajnú nádchu.

Kloktajte

Robili to naše babičky a my sme dnes tento recept vymenili za „čarovné“ nápoje na potláčanie príznakov chrípky a bolesti hrdla. Pritom kloktanie má neskutočne priaznivý efekt na naše hrdlo. Stačí lyžička soli rozpustená v dvoch decilitroch vody a vykloktať poriadne štyrikrát denne. Investícia takmer nulová a efekt okamžitý. Hneď pocítite úľavu od bolesti. Vynikajúce kloktadlo je aj zmes medu a jablčného octu. Pomôže aj citrónová voda s medom vychladená na izbovú teplotu. Kloktanie upokojuje, poráža bolesť aj lieči.

Naparujte sa

Opäť nie je potrebné nič špeciálne, akurát zmiešať štvrť lyžičky soli, štvrť lyžičky sódy bikarbóny a naparujte sa nad hrncom. Týmto roztokom, pre tých, čo to zvládnu, je ideálne si aj nos vypláchnuť. Zmes soli a sódy bikarbóny zabíja baktérie a vyplavuje vírusové častice. Vyzdraviete rýchlejšie. Napokon dýchať sa vám bude už na počkanie lepšie.

Pite a spite

Niekedy stačia aj tri dni v absolútnom pokoji na lôžku s čajom, prípadne knihou. Ľudovo povedané, bacily je potrebné z tela vypudiť. Pokojne sa vypoťte, prezlečte si pyžamo, vypite aspoň dva litre vlažného bylinného čaju napríklad z jahodového listu, mäty, alebo aj zeleného čaju. Oddychujte až kým sa necítite fit, ale uvidíte, že intenzívny oddych vás vráti do hry a privedie k zdraviu skôr, ako keď chorobu prechodíte.

Zájdite do potravín miesto do lekárne

Na každú chorobu sa dá zaútočiť aj prírodnými zbraňami. Cibuľa a cesnak vedia zatočiť s každou virózou a nachladnutím. Banány vedia upokojiť podráždený žalúdok, čučoriedky sú považované za prírodný aspirín a znižujú horúčku aj bolesť. Čili papričky zbavujú hlienu a prečisťujú dýchanie. Čierny a zelený čaj obsahuje prírodné antibiotiká a preto sa odporúča piť ho ich každom nachladnutí.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #liečba #recept #chrípka #prechladnutie #nádcha #stav

+ Ak zmenu sami nebudete chcieť, zmena sama nepríde, myslite nato.
Venujte čas finančnému plánovaniu, odmena vás...

+ Pokoj nenájdete len tak, musíte to v prvom rade sami chcieť.
Radíte všetkým na okolo pritom sami so sebou si...