Prebdeli ste noc? Ako prežiť deň a nebyť "zobmie"?!

Či už ste cestovali, nemohli spať, alebo ste sa zdržali na príjemnej oslave. Výsledok je rovnaký.

10.07.2015 07:00
opica, ťažké ráno, oslava Foto:
Skoré vstávanie vás nakopne viac ako káva.
debata

Ráno vám zazvoní budí, čaká vás celý deň a vy ste zažmúrili oko len pro forma. Ponúkame pár rýchly záplat, keď to s nocou nedopadlo dobre, ale do dňa potrebujete vyštartovať s plným nasadením..

Vstaňte skôr

V živote zvyknú fungovať veci, ako sa ľudovo povie, obrátené na hlavu. Vstávať skôr je jedna zo zásad na lepší deň po noci bez spánku. Vaše telo postrehne, že budík zvonil skorej a do tela okamžite napumpuje adrenalín, keďže tuší, že sa niečo deje. Ten vás nakopne viac ako káva. Ďalším faktorom je, že vám všetko môže dlhšie trvať a tak pár minút, ktoré získate ukončením toho trápenia v posteli, sa vám nesmierne zíde.

Poďte do hladiny alfa

Spánok od ležania delí práve aktivita mozgu a jeho frekvencia. Preto si cielene doprajte 15 minút zmeneného vnímania. Pohodlne sa usaďte, začnite zhlboka dýchať a predstavte si vašu hlavu, ako z nej vysypete všetky myšlienky ako mak z makovice. Sústreďte sa na dych a môžete si predstavovať vaše obľúbene miesta pri mori, na horách, tam kde vás to dobíja energiou. Ak začnú byť obrazy konkrétnejšie, ste v hladine kde mozog regeneruje. Po pätnástich minútach budete svieži ako po štyroch hodinách spánku. Opakujte viac ráz denne, keď budete s energiou na konci.

Kofeín dávkujte opatrne

Nespať nie je zdravé, hoci jednu prebdenú noc naše telo bez problémov doplní. Horšou správou pre organizmus je, ak nedostatok oddychu vykompenzujete záplavou kofeínu. Je síce žriedlom energie, ale pozor. Vo vysokých dávkach narúša nervovú sústavu. Začnete cítiť tras, hoci ste čulí, sústredenie je preč. Robíte chyby, ste nervózni srdce a cievy sú ako Fukušima päť minút pred výbuchom. Kofeínové bomby v podobe kávy a energetických drinkov nahraďte zelenými čajmi s viacerými nálevmi. V nich je porovnateľná porcia kofeínu, no ten je brzdený L-theaninom, ktorý ho rovnomerne rozloží. Budete tak svieži, povzbudení, bez trasu a s vyššou mierou sústredenia.

Usmievajte sa

Nejde o šarlatánsku techniku, hoci pôsobí ako zázrak. Hneď ráno zabudnite na zničenú tvár a nahoďte ten najširší úsmev aký viete. Udržte ho dve minúty bez ohľadu na okolnosti. Úsmev je obvykle vyvolaný pocitmi šťastia a energie, dobrej nálady, ktorá sa prejaví stiahnutím svalov do úsmevu. Ak však vyvoláte úsmev, tento systém funguje aj obrátene. Svaly začínajú do mozgu vysielať signál, že treba produkovať hormóny šťastia, keďže vaše pery sa usmievajú. Funguje to až zázračne spoľahlivo a vy po dvoch minútach budete mať dostatok nielen energie, ale aj optimizmu a dobrej nálady.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #opica #oslava #kofeín #párty

+ Pokoj nenájdete len tak, musíte to v prvom rade sami chcieť.
Radíte všetkým na okolo pritom sami so sebou si...

+ Nezaoberajte sa neustále rozprávaním o cvičení, začnite konať.
Buďte viac produktívny a robte niečo preto aby...