Dana Strculová: Najväčší trest bol, keď som nemohla ísť von

Sympatická moderátorka s rodičmi pobehala všetky kopce na Liptove.

13.05.2015 11:00
Danka Strculová Foto:
Moderátorka Danka Strculová má pohyb v krvi.
debata

Moderátorka Dana Strculová si zaspomínala na svoje detstvo a porovnala ho s trávením času dnešných detí. „Hoci som sa nevenovala seriózne žiadnemu športu, stále som behala so súrodencami po vonku. Po škole som si išla zahrať futbal, volejbal, s rodičmi sme často chodili po horách. Pochádzam z Liptova, takže príroda ponúkala množstvo možností,“ hovorí sympatická moderátorka a pokračuje: „Pre mňa bol najväčší trest, keď mi rodičia zakázali ísť von. Mám pocit, že pre dnešné deti je trestom, keď musia vypnúť počítač a vyraziť von.“

O dostatok pohybu sa jej momentálne stará aj pes, o ktorého sa delí spolu s partnerom. „Navyše v jojkárskom spravodajstve teraz všetci holdujú behu. Minulý rok v septembri som sa nechala nahovoriť na 4-kilometrový beh priamo v živom vysielaní aj ja, takže som nemohla cúvnuť. Ale zvládla som to, hoci potom ma celý týždeň bolelo celé telo,“ spomína s úsmevom.

Ale práve vďaka kolegom zo spravodajstva začala behať pravidelne a už sa môže pochváliť aj poriadnym úspechom. „V marci som zabehla polmaratón, čo bol zatiaľ môj najväčší výkon. Ale na maratón by som si ešte netrúfla."

Spolu s bratom a sestrou sa Strculová predvedie aj na podujatí Tesco Beh pre život. Moderátorka sa stala patrónkou behu v Žiline, ktorý sa uskutoční 13. júna.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #šport #detstvo #Dana Strculová #Beh pre život

+ Zamerajte sa na potraviny, ktoré podporujú vaše zdravie.
Nenechávajte všetko na pleciach kolegov, keď treba,...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....