Ušné sviečky: Pripáľte si na zdravie!

Korene ušných sviečok môžeme nájsť u starých indiánov, šamanov a liečiteľov prírodných národov.

04.04.2015 17:00
ušné sviečky Foto:
Ušné sviečky sa dodnes vyrábajú ručne.
debata

Pre modernú vedu predstavujú dôvod na úškrn. Kto je fanúšik klinických štúdií, bude k tejto ozdravnej metóde skeptický. Na druhej strane, tisíce rokov ich používania majú za sebou zaujímavé výsledky od rozpustenia migrény, cez omladenie až po vyhnanie zápalov z tela.

Hopi k lepšiemu životu

Ušné sviečky a ich moc poznali už indiáni z kmeňa Hopi. Často boli jediným spôsobom, ako vyhnať neduhy z tela, keď medicína ešte nepoznala tabletky, len dary prírody a magické rituály. Ušné sviečky sa dodnes vyrábajú ručne z čistého bavlneného plátna impregnovaného včelím voskom. Napustené sú extraktmi z liečivých bylín. Môžu byť jednofarebné, alebo ozdobené rôznymi symbolmi, ktoré podľa magických zvyklostí znásobujú ich moc. Aplikovať ušné sviečky možno na konkrétne problémy aj na očistenie sa od negatívnych energií a doplnenie vitality, či posilnenie imunity.

Kľúčový je komínový efekt

Základom už od dávnych čias je komínový efekt sviečky. Pri aplikácii do ucha sa koniec sviece obalí textíliou, alebo obrúskom a jemne vloží do ucha. Zapálená sviečka miernym podtlakom začína ťahať zlú energiu z tela a na hrote ju spaľuje. Nie je nič výnimočné, ak plameň mení svoju farbu. Môže to byť práve prítomnosťou toxínov. Vždy treba vyť opatrný a neprikladať sviecu priamo na pokožku. Je potrebné ju držať kolmo na problematickom mieste. Sviecu nikdy neaplikujte pri poškodení zvukovodu, či bubienka.

Ušné sviečky nie sú len do uší

Najčastejšie sa používajú do uší, ale nie je to jediná možnosť ako ich využiť. Dobré výsledky dosahujú ušné sviečky aj pri bolesti kĺbov, či na rozprúdenie životnej energie prikladaním priamo na postihnuté miesta, akupunktúrne body a meridiány. Princíp je rovnaký. Položiť na postihnuté, alebo cielene na miesto, ktorého problém chceme riešiť a zapáliť plameň. Miesto sa prehreje, energia sa rozprúdi a tá negatívna zhorí a usadí sa na spodku sviečky. Nie je to medicínska metóda. V nemocnici vám ušnú sviecu nepredpíšu, no je jednou z alternatív, ako podporiť prirodzené liečebné nástroje organizmu. Za pokus to určite stojí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #migréna #zápaly #ušné sviečky

+ Nato aby ste mohli pomáhať ľuďom okolo seba musíte byť silný.
Sami zo seba budete mať lepší pocit keď všetko...

+ Ak budete skutočne chcieť, všetko vám pôjde tak ako v predstavách.
Nenechajte aby za vás prácu robil niekto iný;...