Obyčajný jogurt má pritom priam zázračné ako preventívne, tak aj liečivé účinky, čo sa týka prechladnutia a vírusových ochorení. V počasí, keď sa darí viac chrípke ako láske, je čerstvý jogurt v chladničke hotový poklad na nezaplatenie.
Za všetko môžu kmene
Kvalitný domáci, alebo grécky jogurt je takou malou truhličkou zdravia. Za všetko môže kmeň dobrých baktérií Lactobacillus casei DN-114001. Tento objav priniesol britský žurnál venovaný zdravej strave. Menovaný kmeň baktérií sa nevyblázni len v našich črevách. Jeho pôsobnosť presahuje oblasť trávenia. Hoci mikroflóra v črevách výrazne povzbudzuje imunitu, Lactobacillus casei DN-114001 priamo zasahuje proti vírusom milujúcich horné dýchacie cesty.
Tri silné kalibre
Testovanie jogurtu vo vzťahu k ochrane pred nachladnutím, bolo vykonané na vzorke ľudí, ktorí jedli jogurt každý deň počas troch mesiacov. V období chrípkovej sezóny boli rovnako odolní ako tí, čo sa dali očkovať, alebo požívali vysoké dávky vitamínu C. Jeden jogurt denne znižuje možnosť, že v krízovom období podľahnete ochoreniu, ktoré budú šíriť všetci okolo vás.
Vyberte si ten správny jogurt
Jogurt a jogurt môže byť väčší rozdiel, ako si myslíte. Je vždy dôsledné dbať na aktívnu a živú zložku jogurtov. Život je zárukou tých právnych kmeňov. Na druhej strane sa vyhnite jogurtom s príliš veľkým obsahom cukru. Nie sú tak zdravé a vďaka sacharidom z nich priberiete, hoci o jogurte sa často hovorí ako o vhodnej strave aj počas diéty. Ovocné jogurty sú tiež druhotriedne, v nich ide predovšetkým o stimuláciu našich chuťových buniek ako o zdravie. Úplným koncom sú jogurtové pochúťky a pochutiny na báze jogurtu. Ak chcete byť zdravý, stavte na klasické biele jogurty so živou kultúrou- Za zmienku stojí aj výroba vlastných jogurtov. Grécky a bulharský jogurt sú zaručenou kvalitou. Ach si ho chcete dochutiť, rozmixujte ich s banánom, jahodami a prírodným ovocím. Baktérie to prežijú a získate lacný a navyše nesmierne zdravý jogurt.