Snažím sa, ale nechudnem. Kde je problém?

Čo sa s vami deje? Odhaľte príčinu, prečo sa vým nedarí chudnúť.

11.10.2014 07:00
chudnutie, strava, žena Foto:
Nech robíte, čo chcete, nechudnete?
debata

Nechudnem! Prenasleduje vás dlhodobo táto veta, hoci sa naozaj snažíte pár kilogramov „dať dole“? Prečo to so zhadzovaním hmotnosti u vás „neklape“ tak, ako by ste si predstavovali, môže mať rôzne dôvody. Tým najbežnejším je, že prijímate viacej kalórií ako spotrebujete. Ale problém môže byť aj v niečom inom.

  • Stres

Keď je človek neustále stresovaný, organizmus produkuje hormón kortizol. A ten sa stará o to, že telo si ukladá viac tuku, hoci nejeme viac ako inokedy. V tomto prípade môže pomôcť pokojnejší život, zvládanie stresu a rovnováha medzi prácou, oddychom a cvičením.

  • Málo výživných potravín

Niektoré diéty sú naozaj tvrdé a povoľujú napríklad len 1000 kalórií denne. Čo to spôsobí? Telo nie je zásobené živinami, ktoré potrebuje. Iste, spočiatku schudnete, ale potom sa tento proces zastaví. Málo dôležitých látok pre fungovanie tela totiž znamená aj spomalenie metabolizmu.

  • Malé snacky

Držíte sa svojho stravovacieho plánu, ale zrejme nie je ideálny. Neustále pociťujete hlad a tak často siahnete po malom snacku. Ale práve ten urobí vo vašom pláne chudnutia veľkú šarapatu. Doprajte si uspokojivé porcie hlavných jedál, vyváženú stravu a nehladujte. nebudete mať neustále nutkanie niečo „hodiť“ do žalúdka.

  • Počítate aj s nápojmi?

Aj nápoje predstavujú kalórie, nezabudli ste na to? Ak ich príjem počítate, tak musíte rátať aj s nápojmi. Sladké šťavy, limonády, kávu a čaj s cukrom a mliekom, smoothies či alkohol – to všetko sú zbytočné kalórie, ktoré telu dodáte, ani neviete ako. Ak ste smädná, stačí čistá voda s pár kvapkami citróna.

  • Málo pohybu

Aj zaryté odporkyne športu musia uznať, že pravidelný pohyb naštartuje zhadzovanie kilogramov. „Nakopnete“ metabolizmus a pri športe spálite zbytočné kalórie. A budete prekvapená, ako sa vám zrazu začne dariť. Vyskúšajte to!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #strava #tréning #neúspech

+ Nezaoberajte sa neustále rozprávaním o cvičení, začnite konať.
Buďte viac produktívny a robte niečo preto aby...

+ Zamerajte sa na seba a na svoje chyby, všetko ostatné počká.
Časom sa všetko uvedie na pravú mieru, nemáte sa...