A na rozdiel od citróna, má zelenú farbu, hoci je zrelá. Aj ona sa ešte delí na dva druhy. Sú limetky menšie a zelenšie (mexické) a perzské, ktoré sú zas charakteristické zelenožltým sfarbením. Sú aj väčšie v porovnaní s mexickými. Zaujímavosťou je, že sa zbierajú ešte nezrelé.
Vitamínov má limetka podobne rovnako veľa ako citrón. Ide o vitamíny C, B6 a minerálne látky dôležité pre správnu funkciu imunitného systému, ktorý nás chráni pred chorobami. Rovnako ako citróny obsahujú aj limetky unikátne flavonoidné zlúčeniny, ktoré majú antioxidačné a protirakovinové účinky.
Okrem koktejlov ich možno použiť do šalátov, výborné sú však aj na ochutenie čistej vody. Limetka nikdy nechýba v mexickej, vietnamskej a thajskej kuchyni. Do Európy, konkrétne do Španielska ju priviezli Arabi. Zaujímavosťou tiež je, že v Afrike limetkovým džúsom liečili choleru.